4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας | Το πρόγραμμα για την Τετάρτη 7/10

Το 4ο φεστιβάλ Κουκλοθέατρου ξεκίνησε και επισήμως την Κυριακή με πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και τις παραστασεις να πραγματοποιούνται στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.
Πρόγραμμα για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου,
Την Τετάρτη θα παρουσιασθεί το απόγευμα στις 19.30 στο Φουαγιέ Πνευματικού Κέντρου Καλαμάταςη παράσταση “Της Μουσικής τα νήματα”  από τους καταπληκτικούς μαριονετίστες κουκλοπαίκτες ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥΗ παράσταση θα επαναληφθεί την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου το πρωί στις 10.00 δωρεάν για μαθητές σχολείων.
ΤΟ ΕΡΓΟ Πρόκειται για μια απρόβλεπτη συναυλία με μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου. Μια κωμική παράσταση χωρίς λόγια αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών και δύο κουκλοπαίκτες που συμμετέχουν από τη μια πλευρά σε μια παράσταση κουκλοθέατρου και από την άλλη σε μια παράσταση μιμικής με πρωταγωνιστές τους ίδιους . Mια παράσταση θεάτρου μαριονέτας και μιμικής όπου οι χορογραφίες, το χιούμορ, οι ανατροπές και ο ρυθμός είναι στοιχεία που συντελούν στο ότι παρακολουθείται εξίσου ευχάριστα απ’ όλες τις ηλικίες. Έχει ταξιδέψει σε 25 διεθνή φεστιβάλ σε 13 χώρες στην Ευρώπη, Ν. Αφρική και Ασία.
Συγγραφέας-Σενάριο: Θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ
-Σκηνοθεσία:Νίκος Τόμπρος
-Κατασκευές, Εμψύχωση : Νίκος Τόμπρος – Ελένη Παναγιώτου
-Φωτισμοί : Ελένη Παναγιώτου
-Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά
-Καλλιτεχνικές τεχνικές: Μαριονέτες με νήματα, επιτραπέζιες στυλ Bunraku και Μαρότ
-Ηλικία θεατών:από 4 έως και ενήλικες
-Link διαφημιστικού τρέιλερ : https://www.youtube.com/watch?v=9I4bQOWdSX4
Ο θίασος
Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δημιουργήθηκε τo 1996 από τον Νίκο Τόμπρο και την Ελένη Παναγιώτου κουκλοποιούς και κουκλοπαίκτες με έδρα τα Βασιλικά της Β. Εύβοιας.
Από τότε δίνει παραστάσεις στο δρόμο, σε θέατρα, σχολεία, εκδηλώσεις δήμων στην Ελλάδα, και έχει συμμετάσχει σε 39 διεθνή φεστιβάλ σε 15 χώρες στην Ευρώπη,Ν.Αφρική και Ασία. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το συνδυασμό του θεάτρου κούκλας με άλλες τέχνες και σε αυτή τη κατεύθυνση έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου , της μουσικής και του τσίρκου . Έχει κάνει εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και ενήλικες σε δήμους, σχολεία και διεθνή φεστιβάλ,
Ο Νίκος Τόμπρος εκτός από την πορεία του ως κουκλοπαίκτης-κουκλοποιός παρακολούθησε σεμινάρια σωματικoύ θεάτρου,υποκριτικής, χορού ,κλόουν και σύγρονου θεάτρου σκιών.
Η Ελένη Παναγιώτου ,επίσης κουκλοπαίκτρια-κουκλοποιός είναι κοινωνική λειτουργός και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με εμψύχωση αντικειμένων, θεατρικό φωτισμό ,ζωγραφικής και stop motion animation .
-Πλήρης διεύθυνση και Τ.Κ.: Ιφιγένειας 37, ΤΚ 13122, Ίλιον,Αθήνα
-Τηλέφωνο και κινητό: 6932274208
-Άτομο επικοινωνίας : Eλένη Παναγιώτου

 

Υποστήριξη: Έμφασις 91.8Life fm 88EnterMessinia.grEnterMessinia TV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ