Χαρδαλιάς: Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο, κάθε εξέλιξη είναι πιθανή

Την αναγκαιότητα συμμετοχής όλων στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, διαμηνύοντας ότι “είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της προσπάθειάς μας, όπου κάθε εξέλιξη είναι πιθανή”.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στις έκτακτες ανακοινώσεις που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης σχετικά τις αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη, σημείωσε ότι “η αντιμετώπιση και του δεύτερου κύματος της πανδημίας απαιτεί ετοιμότητα, απαιτεί επαγρύπνηση, απαιτεί άμεσα αντανακλαστικά. Ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που τα δεδομένα διαφοροποιούνται διαρκώς και τα κρούσματα αυξάνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα, είναι απαραίτητο και η στρατηγική μας να προσαρμόζεται αντίστοιχα”.

Όπως εξήγησε, γι’ αυτό τον λόγο “υιοθετούμε δυναμικά μέτρα και κάθε μέρα -ακόμα και αυτή τη στιγμή- αξιολογούμε τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο”. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι “ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε απόλυτη εγρήγορση και κάθε απόφαση υπαγορεύεται από την ανησυχία και την επιθυμία της Κυβέρνησης, των επιδημιολόγων μας, αλλά και όλων των ανθρώπων της πρώτης γραμμής να μειώσουμε τη διασπορά, να στεγανοποιήσουμε τους επιδημιολογικούς πολλαπλασιαστές, να προστατεύσουμε από την πίεση το εθνικό μας σύστημα υγείας. Να προστατεύσουμε δηλαδή τους συμπολίτες μας, τους συνανθρώπους μας, τους γύρω μας”.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως “είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της προσπάθειάς μας, όπου κάθε εξέλιξη είναι πιθανή. Για να καταφέρουμε να γίνει πραγματικότητα το καλό σενάριο και πάλι, για να συνεχίσει να αποτελεί η χώρα μας παράδειγμα προς μίμηση, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Γιατί έτσι καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την πανδημία την άνοιξη και ενωμένοι θα μπορέσουμε να φρενάρουμε και το δεύτερο κύμα. Οι επόμενες ημέρες είναι πραγματικά κρίσιμες. Μπορούμε, επιβάλλεται, πρέπει να κάνουμε και πάλι τη διαφορά”.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ