Υπόθεση Σούζαν Ίτον: Η ώρα της δίκης για τη δολοφονία της

Την ερχόμενη Τρίτη 13 Οκτωβρίου ξεκινάει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η δίκη για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, η οποία και συγκλόνισε το πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2019.

Στο εδώλιο θα καθίσει ο 28χρονος Χανιώτης Γιάννης Παρασκάκης, ο οποίος και έχει ομολογήσει το ειδεχθές έγκλημα, όντας αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του βιασμού.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, πρόκειται για μια από τις πιο αποτρόπαιες δολοφονίες που απασχόλησε τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή ΜΜΕ και η οποία ήρθε φως της δημοσιότητας το βράδυ της 8ης Ιουλίου του 2019 όταν, σε μία σπηλιά στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά, εντοπίστηκε το άψυχο σώμα της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 2 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της οικογενείας της θανούσης θα παραστούν ενώπιον του Δικαστηρίου για να καταθέσουν, μεταξύ των οποίων και η αδελφή της.

δη βρίσκεται στα Χανιά η ανταποκρίτρια της Bild στην Ελλάδα Λιάνα Σπυροπούλου, η οποία μιλώντας στο zarpanews.gr τόνισε πως η Γερμανική εφημερίδα θα καλύψει τη δίκη με δύο απεσταλμένους και έναν οπερατέρ, την ίδια και Γερμανό συνάδελφο της από τη Δρέσδη.

“Το ενδιαφέρον της Bild για τη δίκη είναι μεγάλο. Ήδη βρίσκομαι στα Χανιά για ρεπορτάζ. Η Σούζαν Ίτον ήταν πολύ γνωστή για το επιστημονικό της έργο τόσο στη Δρέσδη όπου ήταν καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο, οπότε υπάρχει Γερμανική εμπλοκή, όσο και διεθνώς. Επίσης βρισκόμαστε εδώ καθώς πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως ειδεχθές έγκλημα για τα Ελληνικά δεδομένα”, είπε.

Από τις φυλακές Τρίπολης στην Κρήτη

O Γιάννης Παρασκάκης μεταφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τις φυλακές της Τρίπολης όπου κρατείται στο μεταγωγών στην Αθήνα και από εκεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την άγρια δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου.

Αδιευκρίνιστη είναι για την ώρα η στάση που θα κρατήσει ο ίδιος και τι θα ισχυριστεί για τον βιασμό, μετά και τη δημοσίευση των εργαστηριακών εξετάσεων του dna της 60χρονης που έδειχναν ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Πληροφορίες θέλουν τον 28χρονο κατά τη διάρκεια της ψυχιατρικής γνωμάτευσης να έχει αλλάξει τον αρχικό ισχυρισμό του, υποστηρίζοντας πως δεν βίασε τη Σούζαν Ίτον. Μένει τώρα να φανεί αν θα συνεχίσει να το υποστηρίζει αυτό, καθώς στην περίπτωση του ούτε ο δικηγόρος του, λένε οι καλά γνωρίζοντες, είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει να χαράξει μια υπερασπιστική γραμμή, χωρίς ο κατηγορούμενος να αλλάξει γνώμη και να “τινάξει” τα πάντα στον αέρα.

Υπενθυμίζεται πως στο πλευρό του γιού της θα βρεθεί η μητέρα του μαζί με τον μικρό της γιο, ενώ ο ιερέας πατέρας του δεν θα παραβρεθεί. Η οικογένεια μετά την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο έφυγαν από το Μάλεμε Χανίων και πήγαν να ζήσουν στην Αθήνα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ