Τρόμος στο Παρίσι: Τον αποκεφάλισε και φώναζε Αλλάχου Άκμπαρ

Συναγερμός σε προστάσιο στα βόρεια του Παρισιού. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τρομοκρατική επίθεση.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές του Παρισιού, και συγκεκεριμένα στο βόρειο προάστιο Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου ένοπλος επιτέθηκε σε άνδρα και τον αποκεφάλισε, φωνάζοντας Αλλάχου Άκμπαρ, και τελικά εξουδετερώθηκε από την Αστυνομία. 

Αρχικά, η Αστυνομία διέψευδε τον αποκεφαλισμό και έκανε λόγο για μαχαίρωμα στον λαιμό, αλλά στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι ο δράστης αποκεφάλισε το θύμα. 

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας». Μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπαν ότι άκουσαν τον ένοπλο να φωνάζει «Αλλάχ Ακμπάρ» πριν επιτεθεί στο θύμα του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα actu.fr, δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα γύρω στις 17.30 το απόγευμα (τοπική ώρα), στην πλατεία Ρενέ Πικάρ, κοντά σε ένα σχολείο. Ο δράστης ήταν ακόμη παρών στο σημείο και τον κάλεσαν να παραδοθεί, όμως εκείνος τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και διέφυγε.

Αστυνομικοί που τον καταδίωξαν τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν, όταν έφτασε στο Ερανί-σιρ-Ουάζ και αφού αρνήθηκε και πάλι να παραδοθεί. Μία πηγή της εισαγγελίας ανέφερε ότι ο δράστης έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

Με πληροφορίες από actu.fr και www.europe1.fr

 

newsit

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ