Πόσο απέχει η Αττική από ένα lockdown

Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταθερή επιδημιολογική κατάσταση, όμως δέχεται σημαντική πίεση, τόνισε απόψε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ναι μεν η Ελλάδα δείχνει μια σταθερότητα, η σταθερότητα αυτή όμως είναι εξαιρετικά εύθραυστη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και σημείωσε ότι όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει για κανένα λόγο να εφησυχάσουμε, να επαναπαυτούμε, γιατί τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν.

Το γεγονός πως βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη φάση της πανδημίας «μαρτυρά», κατά τον ίδιο και η ενεργοποίηση του «επιπέδου 4» του συναγερμού για την Κοζάνη, η οποία βρίσκεται σε lockdown από το πρωί. Επισήμανε, επί της εξέλιξης αυτής, ότι το αυξημένο ιϊκό φορτίο που παρατηρείται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή των νέων μέτρων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι αύριο θα μεταβεί με τους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην περιοχή της Κοζάνης, όπου θα συμμετέχουν σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη της περιοχής και τους 4 δημάρχους. Στη συνέχεια θα μεταβούν στα Γιάννενα, όπου θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και του συνεργάτες του. Τόνισε πως και στα Γιάννενα η κατάσταση είναι «εξαιρετικά κρίσιμη» και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους και της περιοχής της Ηπείρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων.

Ακόμη, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σε σχέση με την κατάσταση στην Αττική, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως υπάρχει μία σταθερότητα στο λεκανοπέδιο, ως αποτέλεσμα των τοπικών και υπερτοπικών μέτρων που έχει λάβει η πολιτεία. Η διαπίστωση αυτή, ωστόσο, «σεν σημαίνει ότι αυτή η σταθερότητα δεν είναι εύθραυστη και ό,τι είναι εύθραυστο είναι και επικίνδυνο», όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος υφυπουργός.

Τέλος, δοθείσης της ευκαιρίας, ο ίδιος έκρουσε το καμπανάκι για την περιφέρεια της χώρας, καθώς σημείωσε, χαρακτηριστικά, πως η Περιφέρεια Αττικής, αυτή τη στιγμή, είναι «πιο μακριά από το “επίπεδο 4” από ό,τι άλλες περιοχές»

Τα τελευταία στοιχεία για την επιδημία

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την καταγραφή του αριθμού – ρεκόρ των 508 νέων κρουσμάτων το απόγευμα της Παρασκευής. Τα 227 εξ αυτών εντοπίστηκαν στην Αττική.

Την ίδια ώρα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν σε υψηλά επίπεδα (81), με τη διάμεση τους ηλικίας να έχει μειωθεί σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα (67 έτη).

Επιπλέον, ο αρμόδιος Οργανισμός κατέγραψε ακόμη 8 θύματα της Covid-19 στη χώρα. Σε συνολικούς αριθμούς, οι μολύνσεις ανέρχονται, πλέον, σε 24.450, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 490.

 

ieidiseis

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ