Πεντάχρονος στη Κίνα εντόπισε και αναγνώρισε απολιθώματα 130 εκατομμυρίων ετών

Ένα πεντάχρονο αγόρι στην Κίνα έχει εντοπίσει πέντε ίχνη δεινοσαύρων ηλικίας τουλάχιστον 130 εκατομμυρίων χρόνων, κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού ταξιδιού σε ένα αγροτικό χωριό.

Ο μικρός Yang Zherui ισχυρίστηκε ότι τα μυστηριώδη σημάδια, που βρήκε παίζοντας, θα μπορούσαν να είναι τα απολιθωμένα αποτυπώματα των ποδιών των δεινοσαύρων. Επιστήμονες αφού τα κοίταξαν προσεκτικά, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αγόρι έχει δίκιο.

Οι ντόπιοι είχαν δει πολλές φορές τα αποτυπώματα, αλλά ο Zherui ήταν το πρώτο άτομο που τους συνέδεσε με δεινόσαυρους.

Ο Zherui είχε ζητήσει από τους γονείς του να τον πάνε να δεί τα απολιθώματα αφού είχε άκουσει [τους μεγάλους» να μιλούν για αυτό.

Αφού είδε τα απολιθώματα και τα παρατήρησε για ώρα είπε στη μητέρα του ότι θα μπορούσαν να προέρχονται από έναν τύπο «δεινόσαυρων-πουλιών», για τους οποίους είχε μάθει στο νηπιαγωγείο.

Αφού άκουσαν τη λεπτομερή εξήγηση του Zherui, οι γονείς του επικοινώνησαν με την Xing Lida, ειδική σε θέματα δεινοσαύρων και αναπληρωτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών της Κίνας.

Η ίδια πιστοποίησε ότι τα πολύτιμα σημάδια αφέθηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια από έναν τύπο δεινοσαύρων που έμοιαζαν με πουλιά και είχαν τρία δάχτυλα.

Η Xing ανέφερε στο Mail On line ότι το κομμάτι ήταν πιθανό να είχε γίνει πριν από 130 εκατομμύρια χρόνια.

Η Xing είπε ότι αυτή και η ομάδα του θα συνεχίσουν να μελετούν τα απολιθώματα και δεν αποκλείεται να οργανώσουν μια έκθεση για αυτά στο μέλλον

 

 

topontiki

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ