Ο Φίλιππος Σοφιανός εξομολογείται: Νιώθω ευλογημένος αλλά και καταραμένος

Από καρδιάς μίλησε σε συνέντευξή του ο Φίλιππος Σοφιανός στο Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού με αφορμή τη νέα θεατρική παράσταση στην οποία θα συμμετάσχει. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στην προσωπική του ζωή.

Αναζήτησες απαντήσεις για το τι συνέβη στους τρεις γάμους σου που διαλύθηκαν και τις βρήκες μέσα στο ρόλο που υποδύεσαι στο έργο, «Υποχώρηση από τη Μόσχα»;

Ακριβώς, υπάρχουν, είναι διατυπωμένες με μεγάλη ακρίβεια, οξυδέρκεια… Καίριες.

Ένας άνθρωπος που έχει κάνει τρεις γάμους, σημαίνει ότι είναι υπέρ του γάμου;

Ναι, είμαι υπέρ του γάμου και βέβαια. Πάντα ήθελα την οικογένεια, θέλω να έχω οικογένεια. Έχω τρία παιδιά, ένα από τον κάθε γάμο μου, έναν γιο 22 ετών, 17 και 9 ετών αντίστοιχα είναι οι κόρες μου.

Θα ξανάκανες το «βήμα» να ξαναπαντρευτείς;

Όχι, έχω περάσει το όριο της ηλικίας, έχω «καβατζάρει» τα 60, οπότε είναι λίγο αστεία η εικόνα του 60αρη να παντρεύεται. Υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης, η σιωπηρή συμφωνία, κι ο όρκος σιωπής. Παιδί, όχι, δεν θα έκανα, είμαι μεγάλος. Δεν μπορεί το παιδί να φτάσει 20 χρονών κι εγώ να είμαι 80, δεν γίνεται να πηγαίνω να το παίρνω από το σχολείο με μπαστουνάκι… «Ήρθε ο παππούς σου, παιδί μου, ο προπάππους σου». Τα παιδιά μου είναι η πρώτη, η ενδιάμεση και η τελευταία σκέψη μου μέσα στην ημέρα, κάνω τα πάντα για εκείνα, ότι μπορώ. Είμαι ευλογημένος άνθρωπος από τη μία και καταραμένος από την άλλη.

Γιατί το λες αυτό;

Η εποχή που διανύουμε είναι πάρα πολύ μοχθηρή, ύπουλη, σκοτεινή, μαύρη. Ανησυχώ για το μέλλον των παιδιών μου. Από τη μέρα που γεννήθηκα, τρία ονόματα θυμάμαι να κυβερνάνε αυτό τον τόπο, τρία επίθετα.

Το πιο δύσβατο μονοπάτι στη ζωή σου ποιο ήταν;

Να συγκεράσεις τον ηθοποιό με τον οικογενειάρχη είναι δυσεπίλυτο πράγμα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ