Ξάνθη: Κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές στο Δροσερό

Την άμεση κινητοποίηση του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας προκάλεσαν τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στο οικισμού του Δροσερού στην Ξάνθη.

Αρχικά, σύμφωνα με το xanthinea.gr, εντοπίστηκε ένα κρούσμα που αφορούσε μια γυναίκα 66 ετών η οποία και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ακολούθως από την ιχνηλάτηση προέκυψαν αλλά πέντε κρούσματα, τα οποία φαίνεται πως σχετίζονται.

Μεταξύ αυτών και δύο μαθητές που φοιτούν στα σχολεία του Δροσερού με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίστοιχη κινητοποίηση στις σχολικές μονάδες και να κλείσουν δύο τμήματα. Σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο, ξεκίνησε η απολύμανση των τμημάτων ενώ η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Την ίδια στιγμή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ καταφτάνει στην περιοχή και την Τετάρτη θα ξεκινήσουν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον οικισμό για να διαπιστωθεί ο βαθμός εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα και παρά την έξαρση των κρουσμάτων σε όλη την χώρα, στην Ξάνθη δεν καταγράφονται κρούσματα ενώ τα νέα αυτά περιστατικά ασθενών στον οικισμό των Ρομά προκαλούν προβληματισμό.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ