Κορονοϊός: Ποιες περιοχές είναι στο επίπεδο 3

Στο επίπεδο 3, αυξημένης επιτήρησης, βρίσκεται η Αττική, σύμφωνα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη του κορονοϊού, που παρουσιάστηκε στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Εντάσσει δηλαδή τις 74 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας με αντίστοιχες δέσμες μέτρων που ισχύουν για όλους.

Πιο συγκεκριμένα, οι 74 περιοχές της χώρας εντάσσονται στα εξής επίπεδα: επίπεδο ένα: ετοιμότητας, επίπεδο δύο: επιτήρησης, επίπεδο τρία: αυξημένες επιτήρησης και στο επίπεδο τέσσερα: αυξημένου κινδύνου.

Από τις 74 περιφερειακές ενότητες, οι 24 είναι στο επίπεδο 1, οι 25 στο επίπεδο 2, οι 23 στο επίπεδο 3, ενώ καμία δεν εντάσσεται στο επίπεδο 4. Μαζί με την Αττική δηλαδή, ακόμη 22 περιοχές βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης.

Αυτές είναι οι Περιφέρειες Αττικής (Ανατολική Αττική, Κεντρικός Τομέας, Βόρειος Τομέας, Νότιος Τομέας, Νήσοι Αττικής, Δυτικός Τομέας, Πειραιάς), Ηρακλείου, Θήρας, Αχαΐας, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέας-Κύθνου, Ζακύνθου, Κοζάνης, Πέλλας, Λέσβου, Σάμου, Τρικάλων και Μυκόνου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ