Γιάννης Κορίζης, Μανώλης Μητσιάς – “Οι Φάροι”

Το τραγούδι «Οι Φάροι» κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

Η σύνθεση υποστηρίζει με συνέπεια τον όμορφο λόγο και η ενορχήστρωση συνδυάζει με λεπτές πινελιές τον παραδοσιακό ήχο και το σύγχρονο μουσικό ιδίωμα του Γιάννη Κορίζη.

Οι εξαιρετικές ερμηνείες των Μανώλη Μητσιά και Γιάννη Κορίζη είναι απόλυτα συμβατές μεταξύ τους, αναδεικνύοντας τον εσωτερικό παλμό του τραγουδιού και αποδίδοντας τις λεπτές συναισθηματικές του αποχρώσεις.

Πρόκειται για μία όμορφη μπαλάντα με ένταση, ρυθμό και λυρικές κορυφώσεις, στην οποία το σουρεαλιστικό στοιχείο του καλοδουλεμένου στίχου, αποδίδει γλαφυρά με εικόνες του φυσικού κόσμου, συναισθήματα και καταστάσεις βαθιά ανθρώπινα. Τα λιμάνια γίνονται αγκαλιές, η μοναξιά αγριεμένη θάλασσα και τα κορμιά καράβια στο έλεός της. Οι ψυχές ως φάροι με τη δέσμη του εσωτερικού φωτός που ακτινοβολούν μας οδηγούν εντέλει σε ασφαλή νερά.

«Οι Φάροι» ανταποκρίνονται στην πρόκληση της συνύπαρξης της μοναδικής φωνής του Μανώλη Μητσιά και της γεμάτης προσδοκίες διακριτής ερμηνείας του νεαρού ερμηνευτή.

Μετά τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη που του εμπιστεύθηκε το εμβληματικό του τραγούδι «Μενεξεδένια τα βουνά», ο Γιάννης Κορίζης συνεργάζεται με τον κορυφαίο μας ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά και μοιράζεται μαζί του το νέο του τραγούδι με τίτλο «Οι Φάροι», σε μουσική δική του και στίχους του καταξιωμένου πατρός Δημήτρη Κορίζη.

Ο ταλαντούχος νέος ερμηνευτής και τραγουδοποιός Γιάννης Κορίζης συνεχίζει ακάθεκτος τη δημιουργική του πορεία συναντώντας στο μονοπάτι που χαράζει μεθοδικά ο ίδιος, κορυφαίους καλλιτέχνες, που αποτελούν ζωντανούς θρύλους της ελληνικής μουσικής σκηνής.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ