Ακριβή μου μαϊμού. Οι τσάντες της Εμινέ Ερντογάν είναι μαϊμού

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία για τις ακριβές τσάντες της Εμινέ Ερντογάν, μετά το κάλεσμα του Τούρκου προέδρου σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων

Παρέμβαση στη διαμάχη για τις τσάντες της συζύγου του προέδρου της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν, μετά τον σάλο που προκάλεσε το κάλεσμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, επιχειρεί σήμερα η δημοσιογράφος Χαντέ Φιράτ της εφημερίδας «Χουριέτ», υποστηρίζοντας ότι… η πρώτη κυρία δεν ξοδεύει χρήματα σε ακριβές τσάντες κι ότι αγοράζει μόνο… μαϊμού!

«Οι πληροφορίες που έχω λάβει από τις πηγές μου δείχνουν ότι η πρώτη κυρία, η οποία πρωτοστατεί στην εκστρατεία “Μηδέν απορρίμματα”, διατηρεί την ίδια ευαισθησία και στις τσάντες της, ειδικά στα αξεσουάρ της», υποστήριξε η Χαντέ Φιράτ, η οποία σημειώνει ότι η Εμινέ Ερντογάν «φροντίζει να μην χρησιμοποιεί αυθεντικές τσάντες μάρκας. Με άλλα λόγια, δεν δίνει λεφτά σε τσάντες, όπως φημολογείται. Προτιμά κυρίως οικιακά είδη. Και αντί για αυθεντικές, αγοράζει απομιμήσεις. Και ειδικά σε τσάντες και αξεσουάρ προτιμά κυρίως να είναι από υλικά ανακύκλωσης».

Ακριβή μου… μαϊμού

Βέβαια, ακόμη και μία τσάντα-απομίμηση στην Τουρκία, που θεωρείται η χώρα των «ορίτζιναλ – μαϊμού», δηλαδή η χώρα με τις πιο ακριβείς και ακριβές αντιγραφές διάσημων brands, κοστολογείται μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ.

Η συγκεκριμένη τσάντα Hermes της Εμινέ Ερντογάν στη μεγάλη κλειστή αγορά της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με ρεπορτάζ μας, κοστολογείται στα 2.000 ευρώ ήτοι περίπου 20.000 λίρες.

«Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με τα αποφάγια του παλατιού»

Οι τσάντες της Εμινέ Ερντογάν έχουν γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης στην Τουρκία. Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, χλεύασε τα… ακριβά γούστα της πρώτης κυρίας της Τουρκίας, μετά το μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα, που κήρυξε η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή του Τούρκου προέδρου, που τον… προκάλεσε λέγοντάς του ότι δεν έχει τα κότσια να τα βάλει μαζί του και επιτίθεται στη σύζυγό του.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επανήλθε χθες με νέες δηλώσεις χαρακτηρίζοντας «ανήθικο» σε μία περίοδο που η Τουρκία βιώνει τέτοια φτώχεια οι διοικούντες να κυκλοφορούν με τσάντες 50 χιλιάδων δολαρίων. «Εάν σε μία χώρα δεκάδες, εκατοντάδες παιδιά πεινάνε… Εάν σε μία χώρα υπάρχουν πατεράδες που δεν μπορούν να αγοράσει ένα παντελόνι στο παιδί του… Εάν σε μία χώρα πεθαίνουν μωρά από πείνα…  κι εσείς σηκώνεστε και κάνετε έκκληση για μποϊκοτάζ κατά των γαλλικών προϊόντων, οι πρώτοι που πρέπει να γίνεστε παράδειγμα στον κόσμο, είστε εσείς. Σε μια περίοδο που η φτώχεια έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, εγώ δεν βρίσκω σωστό διοικούντες του κράτους να κυκλοφορούν με τσάντες 50 χιλιάδων ευρώ. Δεν είναι ούτε σωστό, ούτε ηθικό!».

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος δεν αναφέρθηκε μόνο στην Εμινέ Ερντογάν αλλά και στις σπατάλες του ίδιου του Τούρκου προέδρου. «Κυκλοφορείτε με Airbus… Έχετε 13 αεροπλάνα… Έχετε περισσότερα παλάτια από ό, τι οι Οθωμανοί σουλτάνοι. Ο άνθρωπος κοιτάζει μόνο μέσα στο παλάτι, όλοι έχουν ψωμί, όλοι τρώνε, όλοι παίρνουν μισθό από κάπου και λέει ‘κανένα πρόβλημα’. Ποιος ξεκίνησε την εκστρατεία με το ψωμί; Ο κ. Μπαχτσελί το ξεκίνησε. Γιατί την ξεκίνησε; Την ξεκίνησε για εκείνους που δεν μπορούν να αγοράσουν ψωμί για το σπίτι τους. Ήταν αλήθεια; Αλήθεια ήταν. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που κερδίζουν τα προς το ζην από σκουπίδια, από τα αποφάγια του παλατιού»

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ