Βόρειο Κορέα: Μείνετε σπίτι η κίτρινη σκόνη μπορεί να μεταφέρει τον κορονοϊό από την Κίνα

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε τους πολίτες της να παραμείνουν στα σπίτια τους, ισχυριζόμενη ότι η εποχική κίτρινη σκόνη που έρχεται από την Κίνα ίσως μεταφέρει τον κορονοϊό.

Καθώς οι μολύνσεις από κορονοϊό εξακολουθούν να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, είναι πιο κρίσιμο να αντιμετωπίσουμε την κίτρινη σκόνη και να λάβουμε ολοκληρωμένα μέτρα, έγραψε η εφημερίδα Rodong Sinmun την Πέμπτη.

Ο ισχυρισμός ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί την covid-19, μπορεί να εξαπλωθεί στη Βόρεια Κορέα από την έρημο Γκόμπι, που βρίσκεται 1.900 χιλιόμετρα μακριά, μοιάζει αβάσιμος. Η συνηθισμένη απόσταση που συστήνεται για την αποφυγή της μόλυνσης από κορονοϊό είναι τα δύο μέτρα, αν και τα Αμερικανικά Κέντρα για τον έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) έχουν επισημάνει ότι σταγονίδια που περιέχουν τον ιό ενδέχεται να παραμείνουν για ώρες στην ατμόσφαιρα.

Η βορειοκορεατική εφημερίδα επεσήμανε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις δραστηριότητες στο ύπαιθρο και θα πρέπει να τηρούν τα προληπτικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας όταν βγαίνουν από το σπίτι τους.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ανακοινώσει κρούσματα του κορονοϊού, έναν ισχυρισμό που αμφισβητούν επιστήμονες. Η Πιονγκγιάνγκ έχει επιβάλει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα αλλά και μέτρα καραντίνας προκειμένου να αποφύγει ένα ξέσπασμα της επιδημίας στο έδαφός της. Αναλυτές εκτιμούν ότι αν η covid-19 εξαπλωθεί σε αυτή την πολιτικά και οικονομικά απομονωμένη χώρα, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός KRT μετέδωσε την Τετάρτη ότι η κίτρινη σκόνη ενδέχεται να περιέχει βλαβερές ουσίες, όπως βαρέα μέταλλα και παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως ιούς.

«Οι πολίτες θα πρέπει να φροντίζουν την προσωπική τους υγιεινή όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους από εξωτερικούς χώρους», τόνισε το δίκτυο. «Επιπλέον οι εργάτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις εξωτερικές οικοδομικές εργασίες».

Την Πέμπτη η ρωσική πρεσβεία στη Βόρεια Κορέα έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook ότι το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας κάλεσε όλους τους επισκέπτες και το προσωπικό του να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να υποχωρήσει η σκόνη.

 

newsbeast

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ