Στο φως το εντυπωσιακό θέατρο της Αρχαίας Θουρίας | Συνεχίζονται οι ανασκαφές

Η Αρχαία Θουρία σιγά σιγά αποκαλύπτει το μεγαλείο της. Σειρά να έρθει στο φως προκαλώντας κύμα θαυμασμού είχε το το αρχαίο θέατρο.

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη της ανασκαφής, καθηγήτρια, κυρία Αραπογιάννη, :

μέσα από την ανασκαφή αναδείχθηκε εντυπωσιακά με την ολοκλήρωση της ανασκαφής της σκηνοθήκης, όπου αποκαλύφθηκε ολόκληρο το μήκος 50 μέτρων των λίθινων αυλάκων της κινητής σκηνής. Επίσης, ανασκάφηκε μέρος του βόρειου και του νότιου άκρου του κοίλου και ήρθαν στο φως πολλά από τα εδώλια που έχουν κατολισθήσει από τις ανώτερες κερκίδες του θεάτρου.”

Παράλληλα με την ανασκαφή του αρχαίου θεάτρου έγιναν και κάποιες ανασκαφικές τομές σε γειτονικές περιοχές, οι οποίες έφεραν στο φως ερείπια μεγάλων δημόσιων οικοδομημάτων της αρχαίας πόλης.

Για πρώτη φορά έγινε αποψίλωση και λεπτομερής καθαρισμός σε τμήμα του εντυπωσιακού και εξαιρετικά εκτεταμένου αρχαίου λατομείου, από όπου προέρχονται και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των κτηρίων της Αρχαίας Θουρίας.

Οι ανασκαφές πραγματοποιήθηκαν χάρις στη χορηγία του “Ιδρύματος  Γ. και Β. Καρέλια” (μέγας χορηγός των ανασκαφών της Θουρίας) και του “Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”.

Επίσης μεγάλη ήταν η προσφορά και η συμμετοχή του επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού, και των εθελοντών που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις παντός είδους εργασίες. Ουσιαστική και αποτελεσματική υπήρξε η συμπαράσταση στο έργο μας του προέδρου της Κοινότητας Άνθειας, Ι. Γκίζα, καθώς και του παλιού συνεργάτη μας, Α.Τσαγκλή».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ