Reuters: Με την τακτική μαστίγιο και καρότο θα αντιμετωπίσει η ΕΕ την Τουρκία για την ανατολική Μεσόγειο

Με τη λογική μαστίγιο και καρότο σκοπεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση να προσεγγίσει την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο με τις τουρκικές προκλήσεις. Στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο από τις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με το Reuters ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δήλωσε στο πρακτορείο ότι η ΕΕ θα αντιμετωπίσει την ένταση που έχει ξεσπάσει στην ανατολική Μεσόγειο με την τακτική μαστίγιο και καρότο απέναντι στην Τουρκία.

Οι ηγέτες της Ευρώπης αναμένεται να συναντηθούν στις 24-25 Σεπτεμβρίου, σε μία διάσκεψη για την εξάλειψη των εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο.

«Θα χρησιμοποιήσουμε εργαλεία στην εξωτερική μας πολιτική, μία προσέγγιση μαστιγίου και καρότου – αυτά τα εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των σχέσεων αλλά και ως αντίδραση αν δεν υπάρξει σεβασμός».

Επίσης ο Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η ΕΕ θα επιβεβαιώσει εκ νέου την υποστήριξή της στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ο Μισέλ προτείνει να διεξαχθεί ένα διεθνές συνέδριο για την ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή βασικών μελών του ΝΑΤΟ: «Αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για την αποκλιμάκωση στην περιοχή και να γίνει διάλογος».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συμπλήρωσε ότι αυτή η ιδέα έχει μεταφερθεί σε Αθήνα και Άγκυρα, σημειώνοντας πως: «Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες, δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Όσο για τις κυρώσεις που θα μπορούσε να επιβάλει η ΕΕ στην Τουρκία, ο Μισέλ αρνήθηκε να απαντήσει

newsbeast

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ