Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας

Ένα ακόμα σημαντικό έργο υπεγράφη την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020, από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.  Πρόκειται για το έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ –ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», προϋπολογισμού 390.000 €.

Το έργο ανέλαβε να υλοποιήσει η εταιρεία «Κ/ΞΙΑ ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΙ Ο.Ε.» με ποσοστό έκπτωσης 55,13%. Το πρωί της Τρίτης υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου και της εκπροσώπου της εταιρείας, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ν. Μπασακίδη.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το κτήριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής βρίσκεται εντός των ορίων του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, το οποίο είναι μία από τις δύο υποπεριοχές εστίασης της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Καλαμάτας. Ένας από τους Ειδικούς Στόχους της ΣΒΑΑ του Δήμου Καλαμάτας είναι και ο ΕΣ3.5 με τίτλο «Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης», στον οποίο προβλέπεται να ενταχθούν δράσεις σχετικές με την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων.

Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθεί η πράξη με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικών Κτηρίων – Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας», η οποία περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη ΣΒΑΑ του Δήμου Καλαμάτας.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Φιλαρμονικής θα επιτευχθεί με τις παρακάτω εργασίες:

-Εσωτερική θερμομόνωση της τοιχοποιΐας στη βορειοανατολική, βορειοδυτική και νοτιοδυτική πλευρά του κτηρίου

-Θερμομόνωση του δώματος

-Αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων του κτηρίου

-Αντικατάσταση του υπάρχοντος λέβητα με νέας τεχνολογίας λέβητα πετρελαίου με συμπύκνωση καυσαερίων

-Αντικατάσταση των υπαρχουσών κλιματιστικών μονάδων από νέες μονάδες inverter

-Αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών από νέα, τεχνολογίας LED

Το έργο χρηματοδοτείται από τον άξονα «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του Ε.Π. «Πελοπόννησος». ΕΣΠΑ (Ε.Π. ΠΕΛ/ΣΟΣ 2014-2020).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ