Ακυρώνεται το πανηγύρι της Μεσσήνης λόγω των μέτρων για την πανδημία

Ακυρώνεται το παραδοσιακό πανηγύρι της Μεσσήνης για φέτος λόγω των μέτρων για την πανδημία. Η απόφαση για την μη πραγματοποίηση της εμποροπανηγύρεως , που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί από 20 έως 28 Σεπτεμβρίου στηρίζεται στην σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 3573/Β/28-8-2020) με την οποία επιβάλλεται προσωρινή απαγόρευση εμποροπανηγύρεων και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Η ΚΥΑ ανανεώνεται κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας προς περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Σε σχετική ενημέρωση που έγινε ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος επεσήμανε πως εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες για τη διενέργεια του πανηγυριού, που ως γνωστόν αποτελεί οικονομική ανάσα για τις τοπικές επιχειρήσεις και ολόκληρη τη Μεσσήνη.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες, εκδόθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας η σχετική ανακοίνωση με το πρόγραμμα για την κάθοδο και άνοδο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, σύμφωνα με το οποίο δεν θα γίνουν λιτανεύσεις, λόγω των επιβαλλόμενων υγειονομικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ