Υψηλή Χοληστερόλη: Ανατροπή από νέα έρευνα – Δεν είναι τα λιπαρά ο πραγματικός εχθρός
Μέχρι σήμερα, η βασική οδηγία σε ασθενείς με οικογενή υπερχοληστερολαιμία ήταν να αποφεύγουν την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών ώστε να κρατούν τη χοληστερόλη τους σε χαμηλότερα επίπεδα, μειώνοντας συνακόλουθα τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Ωστόσο, τα ευρήματα μιας νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο BMJ Evidence-Based Medicine, μάλλον φέρνουν μια ανατροπή.
Η οικογενής υπερχοληστερολαιμία αποτελεί μια γενετική διαταραχή που αυξάνει τα επίπεδα της χοληστερόλης 2 έως 4 φορές πάνω από τον μέσο όρο. Στις συστάσεις από φορείς Υγείας όπως η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία αναφορικά με τη διατροφή, τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, τα αυγά και το τυρί και επιπρόσθετα το λάδι καρύδας, πρέπει να αποφεύγονται από τους ασθενείς ως υπεύθυνα για την αύξηση της χοληστερόλης.
Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ