Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν: Απαράδεκτο να υποστηρίζετε την Ελλάδα

 Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, 3 Σεπτεμβρίου, η Γερμανία Καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει η Sabeh, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μέσω βιντεοκλήσης το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, συνομίλησε με τον Ερντογάν για την ανατολική Μεσόγειο και την κρίση στο Αιγαίο.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι “είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η εγωιστική και άδικη στάση της Ελλάδας υποστηρίζεται από ορισμένες χώρες και ότι η Ελλάδα, η ελληνοκυπριακή διοίκηση και οι χώρες που τις υποστηρίζουν έχουν λάβει μέτρα για την κλιμάκωση του αδιεξόδου και της έντασης”.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Μέρκελ να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος που προκαλείται, σύμφωνα με τον ίδιο, “από τα βήματα που βλάπτουν την περιφερειακή ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα και τις χώρες που την υποστηρίζουν”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του OPEN TV και του ethnos.gr στην Κωνσταντινούπολη, Μαρίας Ζαχαράκη, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, συνομίλησε με τον Ερντογάν για την ανατολική Μεσόγειο και την κρίση στο Αιγαίο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος κράτησε ιδιαίτερα σκληρή στάση στο τηλεφώνημα που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο, καθώς της είπε ότι κακώς η Ευρώπη υποστηρίζει Ελλάδα και Κύπρο στην ανατολική Μεσόγειο. 



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ