Οργή Τσαβούσογλου κατά Πελόζι: Θα μάθετε να σέβεστε τη βούληση του τουρκικού λαού

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις δηλώσεις που έκανε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, η οποία κατέταξε την Τουρκία στις μη δημοκρατικές χώρες.

Απαντώντας στον Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από την κατακραυγή που προκάλεσε η άρνησή του να δεσμευθεί σε μία ειρηνική μετάβαση εξουσίας αν ο αντίπαλός του κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, η Νάνσι Πελόζι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Πρέπει να του υπενθυμίσουμε: “δεν βρίσκεστε στη Βόρεια Κορέα, δεν βρίσκεστε στην Τουρκία, δεν βρίσκεστε στη Ρωσία κ. πρόεδρε. Και επίσης δεν βρίσκεστε στη Σαουδική Αραβία. Βρίσκεστε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Είμαστε δημοκρατία».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή του. «Το ανησυχητικό για την αμερικανική δημοκρατία είναι η ανάδειξη της Νάνσι Πελόζι στην προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεδομένης της σκανδαλώδους άγνοιάς της», έγραψε στο Twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Θα μάθετε να σέβεστε τη βούληση του τουρκικού λαού», πρόσθεσε.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ