Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι στοχοποιούνται δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ανατολή στο Καστελλόριζο

Αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα του υπεύθυνου επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, κατηγορώντας την Ελλάδα «για την στοχοποίηση εργαζόμενων του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ανατολή στο Καστελλόριζο.

Συγκεκριμένα:

«Θα πληρώσετε το τίμημα εάν αυτοί οι Τούρκοι δημοσιογράφοι κινδυνεύσουν. Κανείς δεν μπορεί να σιωπήσει το πρακτορείο «Ανατολή», του οποίου το προσωπικό εργάζεται υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, μέσω απειλών, εκφοβισμού ή δημοσίευσης των προσωπικών τους πληροφοριών », δήλωσε στο Twitter ο διευθυντής επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν.

«Καταδικάζουμε τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για υποκίνηση βίας, μέσω ενός φασιστικού ιστότοπου, εναντίον δημοσιογράφων του «Ανατολή» στο Καστελλόριζο. Ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι εργάζονται ελεύθερα στην Τουρκία, την οποία η ΕΕ λατρεύει να κάνει μαθήματα για την ελευθερία του Τύπου, η Ελλάδα μέλος της ΕΕ, ενεργεί ως κράτος-μαφία», πρόσθεσε ο Αλτούν.

Δημοσιογράφοι του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας, που ταξίδεψαν από την Αθήνα στο Καστελλόριζο για να καλύψουν τις πρόσφατες εξελίξεις εκεί, «στοχοποιήθηκαν» από τον ελληνικό ιστότοπο tourkikanea.gr με έδρα την Ελλάδα, όταν δημοσίευσε ένα άρθρο μερικές ώρες μετά την άφιξή τους.

«Γιατί επιτρέπουμε στους Τούρκους κατασκόπους του Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT) να πάνε στο Καστελλόριζο; Γιατί τους αφήσαμε να περπατήσουν στο νησί; Δεν ξέρουμε τι προσπαθούν να κάνουν αυτοί οι κατάσκοποι της MIT; Ελπίζουμε ότι οι αρχές θα κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο», αναφέρει το δημοσίευμα του ιστότοπου, σύμφωνα με το «Ανατολή».

Ο ιστότοπος δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία του διαβατηρίου του ανταποκριτή και πληροφορίες σχετικά με τη γενέτειρα του φωτορεπόρτερ.

«Η στόχευση δύο δημοσιογράφων που πήγαν στο νησί για να καλύψουν τις εξελίξεις είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την ελευθερία του Τύπου», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του πρακτορείου.

Καταδικάζοντας το προκλητικό άρθρο «Περιμένουμε μια εξήγηση και μια συγγνώμη από την Αθήνα για το πώς διαρρέουν τα στοιχεία ταυτότητας και διαβατηρίου των εργαζομένων μας, τα οποία θα έπρεπε να βρίσκονται μόνο στα χέρια των ελληνικών αρχών», πρόσθεσε.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ