Η Αυστραλία προς τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων τριών μηνών

Η Αυστραλία οδεύει να καταγράψει σήμερα τον χαμηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 τους τελευταίους τρεις μήνες, καθώς το lockdown που επιβλήθηκε στην πόλη της Μελβούρνης φαίνεται πως επιβράδυνε σημαντικά την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ηπολιτεία Βικτόρια, η δεύτερη πολυπληθέστερη στη χώρα, της οποίας η Μελβούρνη είναι η πρωτεύουσα, κατέγραψε 14 νέα κρούσματα μόλυνσης τις 24 ώρες ως το πρωί της Κυριακής, από 21 την προηγουμένη. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό που ανακοινώνεται από τη 19η Ιουνίου.

Αυτό θέτει τη Βικτόρια, η οποία παραμένει επί μήνες σε λοκντάουν για να επιβραδυνθεί το λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, σε τροχιά για την επίτευξη του στόχου να παραμείνει ο ημερήσιος αριθμός των μολύνσεων κάτω από τις 50 μέχρι την 28η Σεπτεμβρίου, όταν οι αρχές έχουν γνωστοποιήσει ότι ενδέχεται να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Η Νέα Νότια Ουαλία, με πρωτεύουσα το Σίδνεϊ, ανακοίνωσε δύο νέα κρούσματα μόλυνσης, ενώ η πολιτεία Κουίνσλαντ επίσης δύο, με τον αριθμό σε εθνικό επίπεδο να ανέρχεται κατά συνέπεια σε 18. Είναι ο χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός μολύνσεων από την 23η Ιουνίου. Οι υπόλοιπες πέντε πολιτείες και περιοχές της Αυστραλίας δεν είχαν ανακοινώσει στοιχεία το πρωί, αλλά εδώ και εβδομάδες δεν ανακοινώνουν κρούσματα για ημέρες.

«Φυσικά πάντα θα γίνεται διάλογος για το χρονοδιάγραμμα, το εάν και κατά πόσον είμαστε εντός του προγράμματός μας, μπροστά από το πρόγραμμά μας, όλα αυτά», αλλά «οι αριθμοί αυτοί αποτελούν αιτία για μεγάλη αισιοδοξία και θετική διάθεση», έκρινε ο επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης στη Βικτόρια, ο Ντάνιελ Άντριους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο Άντριους – αντιμέτωπος με μεγάλη πολιτική πίεση εξαιτίας της σκληρής προσέγγισής του στην επιβολή των περιορισμών στις μετακινήσεις – αναφέρθηκε στην πρόσφατη νέα απότομη άνοδο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, την οποία χαρακτήρισε προειδοποίηση για τις πιθανές συνέπειες της πρόωρης άρσης των μέτρων.

«Σου ραγίζει την καρδιά να το βλέπεις, όλα όσα έδωσαν αυτές οι κοινότητες, όλες τις θυσίες που έκαναν, και τώρα έχουν κρούσματα που αυξάνονται πιθανόν με ακόμα πιο ανεξέλεγκτο ρυθμό από το πρώτο κύμα», είπε ο πρωθυπουργός, επιμένοντας πως τα μέτρα δεν πρέπει να αρθούν πριν από το χρονοδιάγραμμα.

Τα μέτρα στη Μελβούρνη συγκαταλέγονται στα αυστηρότερα στον κόσμο, μετά το δεύτερο κύμα που οδήγησε στην καταγραφή 700 και πλέον μολύνσεων ημερησίως και εξώθησε άλλες πολιτείες να κλείσουν τα σύνορά τους.

Παράλληλα οι αρχές στη Βικτόρια ανακοίνωσαν επιπλέον 5 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, ενώ η Νέα Νότια Ουαλία ακόμη 1 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αυστραλία έχει φθάσει τους 850 νεκρούς επί συνόλου 26.900 μολύνσεων ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά δεδομένα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ