Ανοίγει η νέα δομή στο Καρά Τεπέ – Μεταφέρονται από τα Μόρια πρόσφυγες και μετανάστες

Ανοίγει η δομή που βρίσκεται στο πεδίο βολής πίσω από το Καρά Τεπέ αφού ήδη έχουν στηθεί οι σκηνές που μεταφέρθηκαν νωρίτερα σήμερα με ελικόπτερο στο σημείο.  Πριν από λίγο μάλιστα έφτασαν στο σημείο σκαπτικά οχήματα του στρατού  για τη διαμόρφωση της νέας δομής που θα στήνεται στο νησί. 

Χιλιάδες άστεγοι πρόσφυγες και μετανάστες που από την Τρίτη διέμεναν σε δρόμους και νεκροταφεία του νησιού αναμένεται να μπουν σε λίγο στο νέο ΚΥΤ όπου θα φιλοξενηθούν σε σκηνές χωρητικότητας έξι ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr μέχρι αυτή την ώρα έχουν στηθεί πάνω από 70 σκηνές κι ο συνολικός αριθμός τους θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ατόμων που θα μπουν στο ΚΥΤ. Παράλληλα ο σχεδιασμός προβλέπει τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών 

στα δύο αρματαγωγά και στο πλοίο της «Blue Star» ενώ ο διαχωρισμός τους αναμένεται γίνεται ανάλογα με την εθνικότητα. 

Κάηκε τρεις φορές η Μόρια

Τρεις φορές κάηκε η Μόρια. Το βράδυ της Τρίτης, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι αρχές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εμπρησμό, αν και αναμένεται η σχετική έρευνα από την Πυροσβεστική και την ΕΛ.Α.Σ.

Υπό εξέταση βρίσκεται ο ρόλος κάποιων συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και τα μηνύματα που αυτές έστειλαν λίγα λεπτά πριν το ξέπασμα της πυρκαγιάς για εκκένωση της δομής. Η τελευταία πυρκαγιά, πάντως, είχε τρείς εστίες και αποτέλειωσε τις ελάχιστες σκηνές που δεν είχαν καταστραφεί ολοσχερώς στον καταυλισμό.

Στην περιοχή βρίσκονται και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετά και την πρωινή ενίσχυση με άνδρες και κλούβες των ΜΑΤ αλλά και τους δύο «Αιάντες» που έφτασαν στο νησί.

Οι κλούβες τοποθετήθηκαν κατά μήκος του τμήματος του δρόμου όπου ζουν μετανάστες και πρόσφυγες, από τον Καρά Τεπέ μέχρι τη Μόρια. Τα δε θωρακισμένα οχήματα νερού στάθμευσαν στη βάση της Πυροσβεστικής στον Καρά Τεπέ.

protothema

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ