Πάτρα: Τον τσίμπησε αράχνη μαύρη χήρα και κόντεψε να τον αφήσει στον τόπο! Θρίλερ στο Αίγιο

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύεται, 36χρονος από το Αίγιο που τον τσίμπησε αράχνη και μάλιστα η επονομαζόμενη μαύρη χήρα…

Ο άνδρας μεταφέρθηκε χθες βράδυ (25-09-2020) στην αχαϊκή πρωτεύουσα και στο Νοσοκομείο του Ρίου σήμανε συναγερμός γιατί το συγκεκριμένο τσίμπημα μπορεί να αποβεί μοιραίο. Οι γιατροί έπεσαν πάνω στον ασθενή καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίσουν εγκαίρως τις επιπτώσεις του δηλητηρίου της αράχνης.

Στον ασθενή χορηγήθηκε τελικά ο αντίδοτος ορός που έφτασε στην Πάτρα από την Αθήνα με περιπολικό σε μια πραγματική σκυταλοδρομία. Ο ασθενής τσιμπήθηκε την ώρα που πραγματοποιούσε αγροτικές εργασίες και μένει να δούμε την αντίδραση του οργανισμού του στο αντίδοτο που του χορηγήθηκε.

Τι συμβαίνει με το τσίμπημα της “μαύρης χήρας”

Μέσα στα πρώτα 15 λεπτά, όσο το δηλητήριο αρχίζει και μπαίνει στο νευρικό μας σύστημα, θα νιώσουμε πόνο και κράμπες στην περιοχή γύρω από το δάγκωμα.

Στην πρώτη ώρα, οι μηροί, η πλάτη και οι ώμοι θα εμφανίσουν σπασμούς, καθώς το δηλητήριο αναγκάζει το νευρικό σύστημα να απαλλαγεί από τους νευροδιαβιβαστές που κρατούν λειτουργικούς τους μυς. Κάτι που κάνει την όρθια στάση, ακόμα και το να κάθεσαι, ιδιαιτέρως απαιτητικό. Για τις επόμενες δύο ώρες, το θύμα θα πονά αφόρητα και η κοιλιά του θα γίνει άκαμπτη.

Μέχρι τη 12η ώρα μετά το δάγκωμα, η αναπνοή θα έχει γίνει δύσκολη, οι σπασμοί θα έχουν γενικευτεί στο σώμα ενώ ίσως εκδηλωθούν παραισθήσεις. Μετά τις 12 ώρες, τα συμπτώματα θα αρχίσουν να υποχωρούν, αν και πραγματική βελτίωση της κατάστασης δεν θα υπάρξει πριν περάσουν αρκετές μέρες. Η μυϊκή αδυναμία πάντως και οι σπασμοί μπορεί να συνεχιστούν ακόμα και για βδομάδες ή και μήνες.

https://www.newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ