Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Άκρως επιτυχημένη η πρεμιέρα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020, στο αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

Την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε τα εξης: «Είναι πολύ δύσκολο εν μέσω πανδημίας να οργανώνεις ένα Φεστιβάλ, ιδιαίτερα ένα Φεστιβάλ Χορού, που έχει δύσκολες και ειδικές απαιτήσεις, οι οποίες πρέπει να προσαρμόζονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται. Ευχαριστώ την καλλιτεχνική διευθύντρια Λίντα Καπετανέα, η οποία μαζί με τους συνεργάτες της εξασφάλισαν την ασφάλεια καλλιτεχνών και θεατών στο φετινό φεστιβάλ. Είναι ένας θεσμός τον οποίον στηρίζουμε και για τον οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι».

Επίσης για άλλη μια φορά η Υπουργός έσπευσε να χαρακτηρίσει «αυτονόητη»,τη συνεχή στήριξη του ΥΠΠΟΑ στο Φεστιβάλ δηλώνοντας. «Κάποιοι εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού δεν θα τύχαινε επαρκούς χρηματοδότησης. Ωστόσο, σημειώνω ότι το Φεστιβάλ έτυχε της μεγαλύτερης χρηματοδότησης απ’ ότι τα τελευταία 4 ή 5 χρόνια και προφανώς θα συνεχίσει να έχει την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού».

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στις δικές του δηλώσεις μεταξύ άλλων ανέφερε : «Η Καλαμάτα είναι η πόλη του Πολιτισμού. Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού συνεχίζει δυναμικά την πορεία του. Σε συνθήκες πρωτόγνωρες, είναι εδώ, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας μας», ενώ  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διασφάλιση δια στόματος της κας Μενδώνη της συνέχισης της χρηματοδοτικής στήριξης του θεσμού από το Κράτος. Μάλιστα ζητήθηκε άμεσα από τα υπηρεσιακά στελέχη να προχωρήσουν στη σύνταξη σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου, Υπουργείου και Περιφέρειας.

Η έναρξη του Φεστιβάλ Χορού συνέπεσε με την απόδοση στους πολίτες του έργου της ανάδειξης και του φωτισμού της εισόδου στο Κάστρο Καλαμάτας, το οποίο υλοποίησε η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας δίνοντας στην εξωτερική όψη του μνημείου της πόλης μια άλλη τελείως εικόνα.

Το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει 21 συνολικά παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, στον Εναλλακτικό Χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και στην Κεντρική Πλατεία της πόλης ενώ ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες λαμβάνει χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Πρωταρχικός στόχος είναι η διεξαγωγή ενός ασφαλούς Φεστιβάλ, με όλα τα μέτρα προστασίας για το κοινό και τους εργαζόμενούς του, καλλιτέχνες και μη. Για το λόγο αυτό, είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, σε όλους τους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ, κατά την είσοδο, την έξοδο και καθ όλη τη διάρκεια της παράστασης ενώ οι χώροι του Φεστιβάλ λειτουργούν με το 55% της πληρότητας τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για 2 άτομα.

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, εδώ: www.kalamatadancefestival.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ