Κορονοϊός: Σε συναγερμό οι Αρχές μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων

Κρίσιμη θα είναι η σημερινή αλλά και οι επόμενες μέρες για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι πλέον καταγεγραμμένο γεγονός. Οι εστίες μόλυνσης αυξάνονται διαρκώς και η κυβέρνηση έχει στο τραπέζι νέα επιπρόσθετα και σκληρότερα μέτρα αν αυτά κριθούν αναγκαία. Στο επίκεντρο των αρχών είναι ο συνωστισμός -κυρίως από νέους ανθρώπους- στα κέντρα διασκέδασης αλλά και η συμπεριφορά των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας καταγράφει ο ΕΟΔΥ.Τα κρούσματα χθες ήταν 75. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4662.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το δεύτερο κύμα. Ύστερα από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, ο κρατικός μηχανισμός τίθεται σε πλήρη επιφυλακή. Οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και αυστηροποιούνται.

«Βροχή» τα πρόστιμα στους παραβάτες

311 πρόστιμα των 150 ευρώ είχαμε χθες για μη χρήση μάσκας

21 πρόστιμα για παρατυπίες σε επιχειρήσεις.

500 ευρώ πρόστιμο και για έναν επιβάτη που δεν συμπλήρωσε τη φόρμα με τα προσωπικά του στοιχεία.

Οι «κόκκινες» ζώνες είναι 4: η Αττική, η Θεσσαλονίκη, Βόλος και η Καβάλα.

Συναγερμός στον στρατό

Συναγερμός με κρούσματα στον Ελληνικό Στρατό οπού εντοπίστηκαν 4 κρούσματα. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές πρόκειται για 3 οπλίτες και ένα στέλεχος της μονάδας. Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη όταν βρέθηκε θετικός ο πρώτος στρατιώτης, ο οποίος έκανε τεστ μετά από έντονο βήχα. Η κατάσταση της υγείας τους είναι πολύ καλή και μέχρι στιγμής.

Όσο για τον γάμο στη Θεσσαλονίκη που μετατράπηκε σε υγειονομική βόμβα με περισσότερα από 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Οι ασθενείς βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό. μεταξύ αυτών, ο γαμπρός, η νύφη, ο πατέρας του γαμπρού και ο dj. Οι καλεσμένοι ήταν 150 και πολλοί από αυτούς έχουν κάνει το τεστ σε ιδιωτικά κέντρα

Συναγερμός και στην Καβάλα, με τα 24 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος. Το εργοστάσιο έχει σφραγιστεί από τον ΕΟΔΥ και έγιναν τεστ σε 120 εργαζομένους. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί εκτεταμένους ελέγχους, στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο αλλά και ιχνηλατεί τα κρούσματα.

Στην ταξιδιωτική κατηγορία Β – από την Α που ήταν μέχρι σήμερα – κατατάσσεται η Ελλάδα από τις κυπριακές αρχές. Οπως έγινε γνωστό το υπουργείο Υγείας της Κύπρου έλαβε την απόφαση μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες από ταξιδιώτες που επέστρεψαν από περιοχές της Ελλάδας, η απόφαση ισχύει από τις 6 Αυγούστου 2020.

Σε ποιους χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας

1.Ένδυση

2.Υπόδηση

3.Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές

4.Επίπλων

5.Βιβλιοπωλεία

6.Καταστήματα παιχνιδιών

7.Καλλυντικών

8.Ανθοπωλεία

9.Υπηρεσίες προβολής κινηματογραφικών ταινιών

10.Βιβλιοθήκες

11.Κομμωτήρια

12.Υπηρεσίες μασάζ – τατουάζ

13.Παντοπωλεία

14.Ιχθυοπωλεία

15.Φούρνοι

16.Ζαχαροπλαστεία

17.Κρεοπωλεία

18.Καταστήματα εντός εμπορικών κέντρων

19.Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων

20.Φαρμακεία

21.Ανελκυστήρες

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ