Η κόρη της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού, Ναταλία υποψήφια για το Κογκρέσο

Το παρελθόν στον τομέα της επιστήμης και κυρίως στην επιδημιολογία και τις μεταδοτικές νόσους, ίσως να μην αποτελεί ελκυστικό παράγοντα για τη συγκέντρωση ψήφων ενός υποψηφίου που επιθυμεί να αποκτήσει μια θέση στο Κογκρέσο.

Εκτός εάν η χώρα δοκιμάζεται από μια θανατηφόρα πανδημία, αναφέρει το «Associated Press» στο σχετικό δημοσίευμά του.

Δύο Δημοκρατικοί υποψήφιοι στη Μασαχουσέτη, επισημαίνουν μέσα από την καμπάνια τους λίγο πριν τις εκλογές της 1η Σεπτεμβρίου τις ειδικές γνώσεις τους, ενώ την ίδια στιγμή λογομαχούν πως το γεγονός ότι εστιάζουν στον κορωνοϊό, αυτό τους δίνει μια μοναδική αντίληψη σε μια σειρά από άλλα θέματα.

Η Δρ Ναταλία Λινού ομογενής επιδημιολόγος, και υποψήφια για το Κογκρέσο στην 4η περιφέρεια της Μασαχουσέτης, έχει διδακτορικό από το Χάρβαρντ ως επιδημιολόγος (social epidemiologist) και ασχολείται με την έρευνα

. Αυτή τη στιγμή, αντιμάχεται τον Τζόε Κένεντι (Joe Kennedy III) δύσκολο αντίπαλο. Το μεγάλο της όπλο όμως είναι οι επιδημιολογικές γνώσεις της. Η Λινού εργάστηκε στο παρελθόν για μια δεκαετία στα Ηνωμένα Έθνη. Φέτος αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική με αφορμή την πανδημία παρόλο που όπως ανέφερε δεν είχε τέτοια πρόθεση μέχρι που άκουσε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ανακοινώνει πως η Αμερική θα αποσυρθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. «Αποφάσισα να συμμετέχω σε αυτή την αναμέτρηση γιατί ένιωσα πως είχα μια μοναδική δεξιότητα αυτή τη στιγμή. Εάν είχαμε περισσότερο κόσμο στο Κογκρέσο με επιστημονικό παρελθόν, ίσως να είχαμε πάρει και καλύτερες αποφάσεις».

Η ίδια επεσήμανε ακόμη, πως «μια χώρα τόσο πλούσια σαν και αυτή, με μερικούς από τους καλύτερους γιατρούς και νοσηλευτές, είναι απαράδεκτο να παρουσιάζει τέτοια εικόνα και να βλέπουμε τέτοια αντιμετώπιση από την κυβέρνηση. Είναι απογοητευτικό».

Η 38χρονη Ναταλία Λινού γεννήθηκε στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Στη συνέχεια οι γονείς της γύρισαν στην Ελλάδα όπου εργάστηκαν ως καθηγητές. Η ίδια, επέστρεψε για σπουδές και παρέμεινε. Ζει με τον σύζυγό της και τα τρία της παιδιά στο προάστιο του Μπρούκλαϊν.

Η Δρ Ναταλία Λινού, μιλώντας πρόσφατα στον «Εθνικό Κήρυκα» παρουσίασε ένα λεπτομερές πλάνο αντιμετώπισης και  ανάκαμψης από τον κορωνοϊό. Μέσα από το 25σέλιδο αυτό πλάνο παρείχε εκτενείς οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει ώστε οι κοινότητες, κυρίως όσες επηρεάστηκαν περισσότερο από τον κορωνοϊό, να παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς, αλλά και η οικονομία να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα.

Η Λινού έχει απέναντί της επτά ακόμη υποψήφιους που διεκδικούν την θέση. Πρόκειται για τους Τζέικ Άκινλος, Μπέκι Γκρόσμαν, Αλαν Κάζι, Ισέιν Λέκι, Τζέσε Μέρμελ, Μπεν Σίγκελ και Κρις Ζανέτος από το Δημοκρατικό Κόμμα. Από τους Ρεπουμπλικανούς οι υποψήφιοι είναι δύο. Η Τζούλι Χολ και ο Ντέιβιντ Ρόσα. Είναι και οι δύο βετεράνοι και έχουν να αντιμετωπίσουν μια περιφέρεια που υποστηρίζει ιστορικά τους Δημοκρατικούς.

Το ιατρικό παρελθόν παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο σε μια αναμέτρηση. Ο Ρόμπι Γκόλντσταϊν, γιατρός, ειδικευμένος στις μεταδοτικές ασθένειες είναι ο αντίπαλος του Ρεπουμπλικανού Στίβεν Λιντς (Stephen Lynch).

Ο Γκόλντσταϊν έχει επικεντρωθεί σε όσους ζουν με έναν άλλο ιό, αυτό του AIDS. Ο ίδιος, όταν ξέσπασε η πανδημία και ειδικά την άνοιξη που έπληξε την πολιτεία της Βοστώνης, ήταν στην πρώτη γραμμή για τους ασθενείς που νόσησαν από τον κορωνοϊό. Όπως λέει, θυμάται τον Μάρτιο να συζητάει με τους συναδέλφους του για τις ελλείψεις που υπήρχαν σε τεστ και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Μετά από λίγο καιρό αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα, όταν οι ασθενείς του του έλεγαν τα προβλήματα τους τα οποία εκείνος δεν μπορούσε να λύσει με την ιδιότητα του γιατρού. Προβλήματα που αφορούσαν την ιατρική ασφάλειά τους, ακόμη και το ότι δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο τους. «Δεν μπορώ να πάω κάπου σε αυτή την περιφέρεια και να μην μιλήσω για τις εμπειρίες μου σαν γιατρός» ανέφερε και πρόσθεσε πως το γεγονός ότι είναι γιατρός μετράει πολύ στους ψηφοφόρους του που το λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους».

Πηγές Εθνικός Κήρυξ, 

 

Associated Press

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ