Η Ελλάδα ένα βήμα πριν την κόκκινη λίστα της Βρετανίας;

Υπό τον κίνδυνο να συμπεριληφθεί στην «κόκκινη λίστα» των χωρών με αυξημένα κρούσματα κοροναϊού της Βρετανίας βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο, με τους Βρετανούς που βρίσκονται τη χώρα μας να έχουν αναστατωθεί, καθώς όσοι επισκέπτονται αυτές τις χώρες, θα πρέπει να μπαίνουν αναγκαστικά σε 14ήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν καταγραφεί 21.1 κρούσματα ανά 100.000, στη Βρετανία 18.6, στη Γερμανία 16.3, στην Ισπανία 115.7 και στη Γαλλία 41.2.

Η Ισπανία, ήδη, από τα τέλη Ιουλίου έχει μπει στην «κόκκινη λίστα» της βρετανικής κυβέρνησης και όσοι Βρετανοί τουρίστες επιστρέφουν από τις διακοπές τους στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου μπαίνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό δύο εβδομάδων.

Ο βρετανικός τύπος αναφέρεται και στα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα, όπως το όριο 50 ατόμων σε δημόσιες συναθροίσεις ενώ τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα κλείνουν τα μεσάνυχτα σε Αθήνα, Μύκονο, Κρήτη, Πάρο, Ρόδο και Ζάκυνθο.

Μάλιστα ο βρετανικός τύπος φαίνεται να αναπαράγει τις δηλώσεις του επίκουρου καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκα Μαγιορκίνη, που σύμφωνα με τον οποίον, η Ελλάδα έχει μπει επίσημα στο δεύτερο κύμα της επιδημίας και ότι αν δεν ληφθούν άμεσα αυστηρά μέτρα κινδυνεύουμε με 350 κρούσματα καθημερινά.

Ο βρετανικός Τύπος δεν παραλείπει να αναφέρει πως η Ελλάδα, όπου μέχρι σήμερα 226 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο Covid – 19, αρχικά εθεωρείτο ένας ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες, όμως, τα κρούσματα της νόσου αυξήθηκαν μετά το άνοιγμα των συνόρων της στους Βρετανούς στα μέσα Ιουλίου, μία κίνηση που έγινε για να τονώσει η χώρα την οικονομία της.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε για το θέμα: «Η δημόσια υγεία παραμένει πρώτη προτεραιότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε αλλαγές στη λίστα ανάλογα με τις ανάγκες».

Η Telegraph της Κυριακής, με τίτλο «Η Ελλάδα θα μπορούσε να προστεθεί στην κόκκινη λίστα καθώς τα κρούσματα αυξάνονται», αναφέρεται στην αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας και στα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν από την Παρασκευή. Η βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις ιδιοκτήτη μπαρ της Μυκόνου, ο οποίος διαμαρτύρεται για το κλείσιμο των εστιατορίων και των μπαρ στο Νησί των Ανέμων τα μεσάνυχτα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ