Επεισόδια κατοίκων με τα ΜΑΤ στη Μόρια της Λέσβου – Φωτιές και δακρυγόνα

Σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια έλαβαν χώρα στην περιοχή γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο. Κάτοικοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς στη διασταύρωση της Μόριας από Παναγιούδα αλλά και από Λάρσο με σκοπό να αποτρέψουν τα εγκαίνια της Δομής Υγείας έξω από το ΚΥΤ.

Όπως αναφέρει το lesvospost, οι άνδρες των ΜΑΤ εδώ και ώρα προσπαθούν να απωθήσουν τους κατοίκους από τον δρόμο και τα γύρω χωράφια χτυπώντας τους και πετώντας δακρυγόνα και αλλά χημικά. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των κατοίκων της Μοριας, ενώ στο σημείο σπεύδουν κάτοικοι και από αλλά μέρη της Λέσβου.

Νωρίτερα στην περιοχή όπου γίνεται η διαμαρτυρία βρέθηκε και ο Χαράλαμπος Αθανασίου της ΝΔ με σκοπο να τους ηρεμήσει. Ο κ. Αθανασίου πρότεινε στους κατοίκους να βγει μια τριμελή επιτροπή ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου λίγο πριν φύγει από το νησί, με σκοπό οι κάτοικοι να καταθέσουν τα αιτήματά τους. Ωστόσο, οι διαμαρτυρόμενοι ήταν ανένδοτοι λέγοντας πως δεν θέλουν πλέον μόνο λόγια αλλά και πράξεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την δομή υγείας δεν θα την εγκαινιάσει τελικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας η οποία νωρίτερα το μεσημέρι είχε βρεθεί στην πτέρυγα ασυνόδευτων ανήλικων στην Μόρια και ακολούθως περιόδευσε στη Μυτιλήνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω από το ΚΥΤ της Μόριας έχουν μπει φωτιές, μέσα στον ελαιώνα σε τρία μάλιστα σημεία κυρίως απο τα δακρυγόνα που πετούν στα τυφλά οι άνδρες των ΜΑΤ.

Πηγή: lesvospost

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ