«Η φάλαινα που ήθελε να αδυνατίσει» του Σέργιου Σοφικίτη

Ένα καινούργιο βιβλίο κυκλοφορεί από της εκδόσεις “24 γράμματα”. Είναι το παραμύθι του Σέργιου Σοφικίτη “Η Φάλαινα που ήθελε να αδυνατίσει”.  Πρόκειται για την ιστορία της φάλαινας , την οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από την διασκευή για κουκλοθέατρο, που απόλαυσαν εκατοντάδες παιδιά στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής και στα Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας.

Υπόθεση: Καμία φουρτούνα δεν υπήρχε στη ζωή της Νίτσας, της φάλαινας με τη χρυσή καρδιά. Τραπεζώματα, ξέφρενα πάρτι, ταξίδια σε μακρινές θάλασσες, φίλοι αδελφικοί σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη των ωκεανών. Ώσπου μια διαφήμιση τάραξε την ησυχία της και την έκανε να ξεχάσει τη φύση της, ποια πραγματικά είναι. Θα καταφέρει να βρει ξανά τον εαυτό της, να θυμηθεί πόσο όμορφο είναι να είσαι μια στρουμπουλή, γεμάτη αυτοπεποίθηση φαλαινίτσα; Ένα θαλασσινό παραμύθι για το πόσο δύσκολο, αναγκαίο, αλλά και μαγικό είναι το ταξίδι όλων μας προς την αυτογνωσία.

Ανακοίνωση των εκδόσεων για το βιβλίο

«Βρε τι σου είναι και αυτές οι φάλαινες!!! άκου να μην αγαπάνε το σώμα τους, να κάνουν ό,τι τους λένε οι άλλοι, να μην πιστεύουν στον εαυτό τους και να θέλουν να γίνουν ακριβώς όπως οι άλλοι για να κερδίσουν τη φιλία τους…α πα πα πα…ευτυχώς που αυτά συμβαίνουν μόνο στις καημένες τις φάλαινες ή μήπως συμβαίνουν και στα παιδάκια;»

Βρείτε το βιβλίο σε όλα τα βιβλιοπωλεία και online στην διεύθυνση :  https://24grammata.com/product/09888/

Μπορείτε, ακόμα, να τα παραγγείλετε και τηλεφωνικά στο 2106127074,

H γραφιστική επεξεργασία έγινε στο ατελιέ γραφικών τεχνών των εκδόσεων 24γράμματα, ενώ το εξώφυλλο δημιούργησε η Μαρία Τσεπέρκα. Την συνολική εικονογράφηση επιμελήθηκε η Τζένη Ντεκελέ. 

ΣΕΡΓΙΟΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1973. Μετά από σπουδές στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάστηκε ως συντάκτης σε διάφορα ημερήσια και εβδομαδιαία έντυπα, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το θεατρικό παιχνίδι και τα παιδικά παραμύθια. Συνεργάζεται με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας όπου «Η φάλαινα που ήθελε να αδυνατίσει» διασκευάστηκε σε παράσταση κουκλοθεάτρου, ενώ η παράσταση θεάτρου κούκλας «Το νησί των συναισθημάτων» ήταν μια θεατρική διασκευή του πάνω σε μια ιστορία από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι «Ο δρόμος των δακρύων».

ΤΖΕΝΗ ΝΤΕΚΕΛΕ

Γεννημένη στην Καλαμάτα η Τζένη Ντεκελέ, ξεκίνησε τις σπουδές της, στην Academia di Belle Arti της Ρώμης και τις ολοκλήρωσε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, παρακολούθησε τα τμήματα Εφαρμοσμένων Τεχνών Νωπογραφίας, Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Σχολής Καλών Τεχνών. Εργάστηκε ως καθηγήτρια Καλλιτεχνικών στη Μέση Εκπαίδευση από το 1985 έως το 2015. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Υπάρχουν έργα της σε ιδιωτικές συλλογές και στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ