Ο Χαρδαλιάς επέστρεψε. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. Τίποτα δεν έχει τελειώσει

Ο Χαρδαλιάς επέστρεψε. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. Τίποτα δεν έχει τελειώσει

 Στοιχεία σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας γνωστοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην πρώτη εβδομαδιαία ενημέρωση, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων από την 1η Ιουλίου έως και την 19η Ιουλίου έχουν εισέλθει στη χώρα μας 918.032 άνθρωποι. Οι πέντε χώρες από τις οποίες προήλθαν τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα είναι η Σερβία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Αλβανία και οι ΗΠΑ.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού είναι αναμενόμενη λόγω των επισκεπτών-τουριστών, ωστόσο τόνισε ότι είναι χαμηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών. Δίνουμε έμφαση σε δύο σημεία, υπογράμμισε: στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και την αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού ειδικά σε κλειστούς χώρους.

Έχουμε 53 ενεργά κρούσματα – Κάθε κρούσμα που πιστοποιείται, η διαδικασία δεν κλείνει μέχρι να μπει σε απομόνωση οποιαδήποτε επαφή μετά την ιχνηλάτηση

Aπο την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 4.007 κρούσματα 195 δεν τα κατάφεραν
Ανοίγουμε τη χώρα στον τουρισμό με ασφάλεια- γνωρίζαμε ότι θα έχουμε και εισαγόμενα κρούσματα

Επιβάλλαμε πρόσθετους κανόνες και κλείσαμε τα σύνορα όπου χρειάστηκε
Απο την 1η μέχρι και τι 19 Ιουλίου 918.032 άτομα έχουν περάσει τα σύνορα της χώρας έχει υποβληθεί σε έλεγχο το 13,9 % όσων έχουν περάσει τα σύνορα
53 ακόμη ενεργά κρούσματα από τα εισερχόμενα Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, ΗΠΑ (οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα)

Εμφαση σε 2 σημεια: 1. τήρηση των κανόνων και μέτρων υγιεινής 2. αποφυγή των συναθροίσεων

Έχουμε αναμενόμενη αύξηση κρουσμάτων λόγω των επισκεπτών αλλά ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων είναι χαμηλός

 «Αν επιστρέφαμε μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ευτυχώς δεν είμαστε εκεί»

«4.007 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, 195 οι νεκροί»

«Ανοιγουμε τη χώρα στον τουρισμό με ασφάλεια- γνωρίζαμε ότι θα έχουμε και εισαγόμενα κρούσματα»

«Καθημερινα παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Επιβάλλαμε πρόσθετους κανόνες και κλείσαμε τα σύνορα όπου χρειάστηκε»

«Απο την 1η μέχρι και την 19η Ιουλίου 918.032 άτομα έχουν περάσει τα σύνορα της χώρας. Έχει υποβληθεί σε έλεγχο το 13,9 % όσων έχουν περάσει τα σύνορα. Καταγράφηκαν 295 θετικά κρούσματα. 53 κρούσματα είναι ακόμα ενεργά, 35 είναι μη ενεργά. Από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία και τις ΗΠΑ τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα»

«Έχουμε αναμενόμενη αύξηση κρουσμάτων λόγω των επισκεπτών, αλλά ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων είναι χαμηλός»

«Χώρες που χαλάρωσαν το πλήρωσαν ακριβά. Πρέπει να τηρούνται αυτά που έχουμε διασφαλίσει»

«Εμφαση σε 2 σημεια: τήρηση των κανόνων και μέτρων υγιεινής και αποφυγή των συναθροίσεων»

«Μας λυπούν μαζικές συγκεντρώσεις, όπως οι οπαδικές. Ο ιός δεν έχει ιδεολογικές αναφορές ούτε αφήνει περιθώριο σε οπαδικά συναισθήματα. Η ατομική ευθύνη επιβάλλει άρνηση συμμετοχής σε καταστάσεις συνωστισμού»

«Προχωράμε σε μαζικούς ελέγχους. 1-19 Ιουλίου έγιναν 7.379 έλεγχοι στην αγορά και επιβλήθηκαν πρόστιμα και διακοπές λειτουργίας. Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι, όχι με τιμωρητική διάθεση, αλλά για να διασφαλίσουμε την τήρηση των μέτρων»

«Στις διακοπές χαλαρώνουνε μόνο ως προς τους ρυθμούς, όχι ως προς την προσοχή και την τήρηση των μέτρων»

«Τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την υπεύθυνη στάση των πολιτών»

«Η Ελλάδα είναι γενικά μια ασφαλής χώρα και είναι στο χέρι μας να παραμείνει έτσι. Είναι ο μόνος τρόπος να ενισχύσουμε τον τουρισμό μας, την οικονομία μας, να παραμεινουμε ασφαλείς, να συνεχίσουμε να δίνουμε το δικό μας παράδειγμα, να βγούμε όλοι μαζί δυνατοί και ασφαλείς»

«Έχουμε πλήρως τον έλεγχο. Δεν υπάρχουν με την ευρύτερη έννοια του όρου “ορφανά” κρούσματα. Κάθε κρούσμα ελέγχεται και ιχνηλατείται και δεν κλείνει η διαδικασία αν δεν μπει σε καραντίνα και η τελευταία στενή επαφή του.  Εκατοντάδες πολίτες έχουν μπει σε καραντίνα από την 1η Ιουλίου είτε ως high είτε ως low risk. Καθε κρουσμα ιχνηλατείται και υπάρχουν τα ιστορικά με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα»

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ