Μ ε συμβουλές από μέντιουμ έκαναν οι χρυσοθήρες ανασκαφές για να εντοπίσουν θησαυρούς

Aκόμη και μέντιουμ συμβουλεύονταν οι χρυσοθήρες σύμφωνα με τους αδιάφθορους των σωμάτων ασφαλείας για να εντοπίσουν θαμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς στη Μακεδονική γη.

Το πρωί της Τετάρτης 8/7 ξεκίνησαν οι απολογίες των 17 κατηγορούμενων που εμπλέκονται σε λαθρανασκαφές στο Κιλκίς. Οι πέντε αστυνομικοί που συμμετείχαν στο κύκλωμα των χρυσοθήρων και λαθρεμπόρων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επικοινωνούν και συμβουλεύονται άτομα τα οποία θεωρούν ότι έχουν μεταφυσικές ικανότητες (μέντιουμ- οραματιστές) και δη την ικανότητα να οραματιστούν τυχόν ευρήματα συγκεκριμένου υπεδάφους αλλά και την αξιοπιστία έτερων συνεργαζόμενων ατόμων.

Στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις όταν προετοίμαζαν το έδαφος για παράνομες ανασκαφές.

«Τάισμα σκυλιών», «πρωτομαγιά», «καθαρό αέρα», «βόλτα», «τρελές» «φωτογράφιση», «μπάνιο», «χειρουργείο», και «μπάρμπεκιου».

Το κύκλωμα είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από 70 ανασκαφές και μάλιστα η μια στον αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή Τούμπα Πενταλόφου όπου είχαν μεταβεί με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή Κιλκίς.

Ο αστυνομικός διευθυντής όπως προκύπτει από τις συνομιλίες είχε τα ψευδώνυμα «Παπ», «Φώσκολος» «σκαθάρι», «αρχηγός», «στρατηγός».

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος, Γιώργος Γεραφέντης

 

Πηγή: ΕΡΤ

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ