Ετούτος ο Ναός δεν είναι έργο ανθρώπων. Είναι έργο Θεού

Σφοδρές αντιδράσεις στην Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο έχει προκαλέσει η απόφαση με ειδικό ιστορικό βάρος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας, ενός οικουμενικού μνημείου, σε τζαμί.

Διάσημοι Έλληνες από τον χώρο της τέχνης, του θεάματος, του πολιτισμού και τις πολιτικής μοιράστηκαν σκέψεις και φωτογραφίες της Αγιάς Σοφιάς στα social media, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη θλίψη αλλά και την αγανάκτησή τους για τις τελευταίες εξελίξεις.

H Μιμή Ντενίση έστειλε το δικό της μήνυμα μέσα από το Instagram, με ένα απόσπασμα από το έργο «Θεοδώρα, η Αγία των Φωτών».

«Ετούτος ο Ναός δεν είναι έργο ανθρώπων. Είναι έργο Θεού. Με την δική Του καθοδήγηση έγινε. Γι αυτό κανείς δεν θα μπορέσει να τον καταστρέψει Ποτέ. Κι αν Κάποτε πέσει η Πόλη σε χέρια των κατακτητών, η Αγία Σοφία θα τους θυμίζει πως ο Θεός διάλεξε αυτή τη Πόλη κι αυτόν το Λαό για να χτιστεί ο μεγαλύτερος Οίκος της Λατρείας του. Κι αν Κάποτε οι Βάρβαροι σβήσουν όλα τα καντηλέρια της, θα μείνει ο Ήλιος να φωτίζει τα αναρίθμητα παράθυρα της για να βλέπουν οι ναυτικοί από τον Βόσπορο και οι περαστικοί από την Πόλη, και να μην χάνουν τη Πίστη τους στην Ελλάδα και στην Ορθοδοξία!» Από το έργο μου, «Θεοδώρα, η Αγία των Φτωχών». 1995», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που συνόδευε μια φωτογραφία της Αγιάς Σοφιάς.

Ανάμεσα στα σχόλια κάτω από την ανάρτησή της, εντοπίσαμε κι ένα από τον Τούρκο ηθοποιό Μπουράκ Χακί, ο οποίος αρκέστηκε στο να βάλει μόνο μια λυπημένη φατσούλα.

Η Μιμή Ντενίση, μάλιστα, όταν το είδε του απάντησε: «Αγαπητέ Μπουράκ είναι ένα μνημείο που πρέπει να μοιραστούμε και όχι να χωρίζει τις θρησκείες. Κρίμα».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ