Ακραία πρόκληση από Ακάρ: Μίλησε για αμφισβητούμενα νησιά στο Αιγαίο

Σε μια ακραία πρόκληση ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξή του στο BBC έκανε λόγο για αμφισβητούμενα νησιά στο Αιγαίο.

 «Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν νησιά των οποίων η κυριαρχία αμφισβητείται. Υπάρχουν βραχονησίδες και βράχια. Πρέπει να προσέχουμε σε αυτά τα θέματα. Πάνω σε ορισμένα από αυτά οι Έλληνες γείτονές μας πραγματοποιούν επισκέψεις σε υψηλότατο επίπεδο με υπερβολικές επιδείξεις και τελετές. Μην με ρωτάτε πώς αυτό επηρεάζει την κατάσταση» είπε ο Ακάρ.

 

«Ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, πολιτικοί με κοινή λογική, κάποιοι ακαδημαϊκοί και απόστρατοι στρατιωτικοί αναλύουν την κατάσταση πολύ καλά. Συμβουλεύω τους Έλληνες φίλους μας να ακούσουν τους δικούς τους πολίτες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στη συνέντευξη που έδωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λιβύη.

 

Τουρκία: Υπογραφές κατά της Ελλάδας για θανάτους προσφύγων στον Έβρο

 

Νωρίτερα, το παραλήρημα της Τουρκίας έφτασε στο απόγειό του, επιχειρώντας να βάλει και πάλι στο κάδρο το προσφυγικό, εκτοξεύοντας αδιανόητες απειλές εναντίον της Ελλάδας. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν κάνει λόγο για νεκρούς μετανάστες στον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο και ανακοίνωσε ότι η Τουρκία μαζεύει υπογραφές εναντίον της Ελλάδας επί του θέματος.

 

Σύμφωνα με τον Κιράν, η Τουρκία θα καταθέσει τις υπογραφές αυτές – πάνω από 100 τον αριθμό έως τώρα- στο Ευρωκοινοβούλιο και θα ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας.

 

“Οι ελληνικές αρχές διαψεύδουν ότι σκοτώθηκαν πρόσφυγες περνώντας στην Ελλάδα. Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 100 υπογραφές για να διερευνηθεί το ζήτημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους”, γράφει στην ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός.



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ