Παράταση υποβολής συμμετοχών στον διαγωνισμό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας διοργανώνει για τέταρτη φορά Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που αφορά στις κατηγορίες Πεζογραφίας, Ποίησης, Θεατρικού έργου και Δοκιμίου και απευθύνεται σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα και κατοικούν ή κατάγονται από τη Μεσσηνία, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας. 

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε και των πολλών συμμετοχών  αποφασίσθηκε να δοθεί παράταση στον διαγωνισμό και έτσι η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει τελικά τη Δευτέρα 15 Ιουνίου. 

Απαραίτητες πληροφορίες , όροι και προϋποθέσεις διαγωνισμού  :

-Κάθε συμμετοχή εκτός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δε θα γίνεται αποδεκτή.

-Οι συμμετοχές αποστέλλονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Αριστομένους 33, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 4ος όροφος) με απλή και όχι συστημένη αλληλογραφία,

-Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις συμμετοχές τους στη γραμματεία της Βιβλιοθήκης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

-Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο.

–Κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει σε μία ή περισσότερες κατηγορίες του Διαγωνισμού με μια ποιητική συλλογή (από 1 έως 5 ποιήματα) ή/ και ένα διήγημα (έως 2.000 λέξεις) ή/ και ένα δοκίμιο (έως 2.000 λέξεις) ή/και ένα απόσπασμα θεατρικού έργου/ή και μονόπρακτο (έως 2.000 λέξεις).

-Τα έργα που θα υποβληθούν πρέπει να είναι αδημοσίευτα και δημιουργήματα ενός μόνο συγγραφέα.

-Η βράβευση σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό νοείται ως δημοσίευση.

-Τα έργα πρέπει να υποβληθούν δακτυλογραφημένα και όχι χειρόγραφα σε τρία 3 ξεχωριστά αριθμημένα αντίτυπα. Στο εξώφυλλο του κάθε αριθμημένου αντιτύπου θα αναφέρεται

α) το ψευδώνυμο

β) ο τίτλος του έργου

γ) το είδος (ποίηση, διήγημα, δοκίμιο, απόσπασμα θεατρικού).

-Τα έργα θα συνοδεύονται από κλειστό φάκελο, μέσα στον οποίο θα αναφέρονται τα πραγματικά στοιχεία του δημιουργού, δηλαδή: το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνσή, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (σταθερό και κινητό), το email, η – επαρκώς τεκμηριωμένη- σχέση του με την περιοχή της Μεσσηνίας (τόπος καταγωγής, τόπος κατοικίας, οικογενειακή σχέση).

-Στην εξωτερική όψη και των δύο φακέλων (τόσο του κλειστού φακέλου με τα ατομικά στοιχεία όσο και του φακέλου που θα περιέχει τα έργα και τον κλειστό φάκελο), θα πρέπει να αναγράφονται μόνο ο τίτλος του έργου και το ψευδώνυμο.

-Η μη συμμόρφωση με τα παραπάνω συνεπάγεται αυτόματα αποκλεισμό από τη διαδικασία.

-Η Κριτική Επιτροπή δικαιούται να απονείμει σε κάθε σκέλος του Διαγωνισμού Βραβεία, Επαίνους ή να μην απονείμει καμία διάκριση.

-Η τελική απόφαση της Κριτικής Επιτροπής δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και είναι οριστική.

-Η υποβολή συμμετοχής συνεπάγεται την αποδοχή των όρων του Διαγωνισμού, καθώς και την εκ προοιμίου συναίνεση στην ενδεχόμενη έκδοση μέρους ή του συνόλου των συμμετοχών από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.

-Τα αντίτυπα της συμμετοχής των διαγωνιζόμενων δεν επιστρέφονται.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα εκδοθούν τον Σεπτέμβριο 2020 και θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης σε χρόνο που θα ανακοινωθεί. Σε όσους συμμετέχοντες επιθυμούν μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 2721096818 (κ. Καραλιά),η να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα mail@vivlkkal.mes.sch.gr.


- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ