NEMA | Γνώρισε την πρώτη Μεσσηνιακή μπύρα

ΝΕΜΑ σημαίνει νεύμα στην τοπική μανιάτικη διάλεκτο. Από εκεί πήρε το όνομα της η μπύρα ΝΕΜΑ, η οποία μας κάνει νεύμα και μας προσκαλεί να την απολαύσουμε, να τη γνωρίσουμε και να ζήσουμε την εμπειρία της.

Πλέον η Μεσσηνιακή Ζυθοποιία – Mani Brewery με έδρα την Δυτική Μάνη είναι άλλος ένας λόγος για τον οποίο η ευρύτερη περιοχή είναι γνωστή, πέρα από την άγρια ομορφιά, τα μνημεία, την τεράστια ιστορία, τα γραφικά ψαροχώρια, τους παραδοσιακούς οικισμούς και φυσικά τις πανέμορφες παραλίες της.

Το ζυθοποιείο της Μεσσηνιακής Ζυθοποιίας – Mani Brewery βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο, ένα γραφικό ψαροχώρι, βγαλμένο λες από σκηνικό ταινίας, από το οποίο σύμφωνα με την ιστορία, ο Πάρης και η Ελένη αναχώρησαν για την Τροία.

Εκεί λοιπόν παρασκευάζεται η πρώτη Μεσσηνιακή μπύρα ΝΕΜΑ. Η ιστορία ξεκινά μόλις το 2018 με τους ιδρυτές Χρήστο Μεϊμετέα και Τάκη Καπετανέα να δημιουργούν το ζυθοποιείο και να συστήνουν την πρώτη μπύρα στους ντόπιους και τους επισκέπτες του τόπου μας. Με σκληρή δουλειά και αμέτρητες δοκιμές επεξεργάστηκαν προσωπικές συνταγές, προσαρμόζοντάς τις στην παραγωγή της μπύρας ΝΕΜΑ. Από τότε συνεχίζεται να παράγεται η ίδια φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα.

Δεν είναι μόνο η αγάπη τους για τη μπύρα. Είναι το πάθος τους, η τέχνη τους και η συνεχής πρόκληση να συνεχίσουν να καινοτομούν που δεν τους αφήνει να επαναπαυτούν. Διατηρούν όλη τη γραμμή παραγωγής στο ζυθοποιείο τους, για να διασφαλίσουν ότι η μπύρα είναι υψηλών προδιαγραφών.

Οι πρώτες ύλες που είναι εννοείται προσεκτικά διαλεγμένες για να κερδίσουν τον ουρανίσκο και να ξυπνήσουν τις αισθήσεις των καταναλωτών, ταξιδεύουν από τη Θράκη και τη Μάνη στο ζυθοποιείο της Μεσσηνιακής Ζυθοποιίας – Mani Brewery. Μοναδικός στόχος των υπευθύνων είναι να φτιάχνουν γευστική, αρωματική και απολαυστική μπύρα για όλους εμάς. 

Κατηγορίες Μπύρας ΝΕΜΑ 

1)Πρώτη από τις μπύρες Νέμα είναι η Summer Ale, μια αφροζύμωτη μπύρα, Φρουτώδης, με αρώματα και γεύση που θυμίζουν λεμόνι, βερίκοκο, ανανά, με γεμάτη γεύση και με ελαφριά πικράδα.

2)Ακολουθεί η blonde,  η ξανθιά ΝΕΜΑ , με χρώμα λαμπερό και χρυσό, ελαφριά, φρέσκια, αφιλτράριστη, απαστερίωτη με νερό Ταϋγέτου, βύνες Θράκης, η οποία έχει μια ελαφριά γεύση και είναι ιδανική Ιδανική για το ελληνικό καλοκαίρι!

3) Τρίτη στην σειρά η India Pale Ale , μια δυνατή μπύρα, με μια έκδηλη πικράδα, που αποτελεί το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, φτιαγμένη από Αμερικάνικους λυκίσκους, Νερό Ταϋγέτου, Βύνες Θράκης και σπέσιαλ Βύνες. Μια μπύρα που πίνεται ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας.

4)Και τέλος η Porter, η μαύρη μπύρα, με καβουρδισμένα αρώματα και απαλή, ψημένη γεύση. Μια μπύρα όπου τα αρώματα καφέ και σοκολάτας μπλέκονται με βύνες roasted barley και chocolate malt.

Το ζυθοποιείο της Μεσσηνιακής Ζυθοποιίας – Mani Breweryβρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο της Δυτικής Μάνης και στεγάζεται σε έναν χώρο περίπου 300 τετραγωνικών. Σε κάθε στάδιο ζυθοποίησης, τηρούνται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και διαδικασίες, προκειμένου να παράγεται η αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα ΝΕΜΑ.

ΣΤΑΔΙΑ ΖΥΘΟΠΟΙΗΣΗΣ

-Εκχύλιση : Η εκχύλιση είναι το στάδιο ανάμιξης της βύνης με νερό, σε θερμοκρασία που ανεβαίνει σταδιακά, με σκοπό την ενεργοποίηση συγκεκριμένων ενζύμων.

-Βρασμός και Προσθήκη Λυκίσκου: Η βύνη και το νερό με τα ζάχαρα που μένει (γλεύκος) μεταφέρεται σε βραστήρα. Κατόπιν γίνεται η προσθήκη του λυκίσκου, ο οποίος προσφέρει στο άρωμα και τη γεύση της μπύρας, καθώς και τη χαρακτηριστικά πικράδα.

-Ζύμωση: Το μίγμα (γλεύκος) μεταφέρεται στη δεξαμενή ζύμωσης και ωρίμανσης, αφού πρώτα περάσει από τον εναλλάκτη θερμότητας (chiller) για να ψυχθεί. Σε αυτή τη φάση, προστίθεται η μαγιά και ο υπόλοιπος λυκίσκος (dry hopping).

-Εμφιάλωση: Η μπύρα μας είναι έτοιμη για εμφιάλωση και να την απολαύσετε σε γυάλινα μπουκάλια

Το ζυθοποιείο έχει τις πόρτες του ανοιχτές από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο για όλους όσους θέλουν να το επισκεφθούν και να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις του. Οι υπεύθυνοι θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες στον απολαυστικό κόσμου του ζύθου και οι επισκέπτες θα γευθούν δροσερή μπύρα με θέα το γραφικό λιμανάκι του Αγίου Νικολάου.

Στοιχεία επικοινωνίας 

Άγιος Νικόλαος, Δυτική Μάνη, 24024, Ελλάδα

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 27210 78038 κ 698 310 2173

Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της ΝΕΜΑ 

Βρείτε την ΝΕΜΑ και στο Facebook 

Πλέον η μπύρα ΝΕΜΑ, η πρώτη Μεσσηνιακή μπύρα, κυκλοφορεί στην αγορά. Ζήτησε την όπου κι αν βρεθείς, απόλαυσε τις μοναδικές γεύσεις της σύμφωνα με το προσωπικό σου γούστο και στήριξε με αυτόν τον τρόπο τα προϊόντα του τόπου σου.


- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ