ΠΟΥ: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού – Η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση παγκοσμίως

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε χθες Κυριακή τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις περισσότερες νέες μολύνσεις να καταγράφονται στην αμερικανική ήπειρο.

Περισσότερα από 183.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν χθες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι περισσότερες νέες μολύνσεις αφορούσαν την Βραζιλία, περισσότερες από 50.000, ενώ ακολούθησαν οι ΗΠΑ και η Ινδία.

Ειδικότερα, στην Αργεντινή ο απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 ξεπέρασε το Σάββατο τους 1.000 νεκρούς, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Ο συνολικός αριθμός των πολιτών της χώρας που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης έχει φθάσει τους 41.191, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου που επικαλέστηκε το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων TELAM.

Αντίστοιχα, στη Βραζιλία η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 50.000, ενώ οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε χθες Κυριακή το υπουργείο Υγείας.

Άλλοι 641 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Βραζιλία, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας να ανέρχεται σε 50.617 νεκρούς, σύμφωνα με υο υπουργείο. Ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ανέρχεται πλέον σε 1.085.038, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 181.232 νέα κρούσματα και είχε καταγραφεί στις 18 Ιουνίου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ