Θρήνος για τον πιλότο – Πριν από το τροχαίο είχε πετάξει πάνω από το χωριό του

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο που σημειώθηκε στη λεωφόρο της Σούδας, το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Μανώλης Γαρεφαλάκης, ένας άνθρωπος παθιασμένος με τους αιθέρες και ταγμένος στην αποστολή του για την πατρίδα, όπως λένε οι άνθρωποι που τον γνώριζαν, έμελλε να κάνει την τελευταία του πτήση πάνω από το χωριό καταγωγής του.

Το παιχνίδι της μοίρας αποκαλύπτει το Creta24, επικαλούμενο σχετικές πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν το τροχαίο δυστύχημα, ο 33χρονος είχε βρεθεί στο χωριό του, στο Καστέλι του δήμου Μινώα Πεδιάδας απ’ όπου και αναχώρησε στις 2 περίπου το μεσημέρι για τα Χανιά. Η τελευταία του πτήση έγινε από το αεροδρόμιο Καστελίου και, μάλιστα, είχε ειδοποιήσει όλους τους συγγενείς του ότι θα πετάξει πάνω από τα σπίτια τους.

Πηγές αναφέρουν πως η μητέρα, η γιαγιά του και άλλοι συγγενείς βγήκαν από τα σπίτια τους και χαιρέτησαν τον Μανώλη όσο “έσκιζε” τον ουρανό, που λίγες ώρες αργότερα θα τον “αγκάλιαζε” για πάντα.

Ο Μανώλης θα πήγαινε διακοπές στην Κέρκυρα και σύμφωνα με πληροφορίες θα έβαζε τη μηχανή στο καράβι, όταν κατευθυνόμενος στο λιμάνι της Σούδας, το νήμα της ζωής του κόπηκε πρόωρα. Το κράνος αλλά και η προστατευτική στολή που φορούσε δεν στάθηκαν ικανά να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η οικογένειά του, το Καστέλι, αλλά και οι συνάδελφοί του στην 115 Πτέρυγα Μάχης έχουν βυθιστεί στο πένθος.

Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί, όταν συγγενείς ενημέρωσαν τον παππού και τη γιαγιά του Μανώλη για τον άδικο χαμό του εγγονού τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα τελεστεί η κηδεία του 33χρονου.

 

Πηγή: Creta24

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ