Η Άγκυρα αρνείται την ύπαρξη διαφωνιών με την Ρωσία για την Λιβύη

Δεν υπάρχουν τεχνικές διαφωνίες ανάμεσα στην Τουρκία και την Ρωσία για θέματα της σύρραξης στην Λιβύη και οι δύο χώρες θα συνεχίσουν από κοινού να επιδιώκουν βιώσιμη εκεχειρία εκεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών και ο ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ ανέβαλαν τις προγραμματισμένες για χθες συνομιλίες με θέμα την Λιβύη και την Συρία, χώρες στις οποίες υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στις δύο συρράξεις.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η αναβολή δεν έχει σχέση με εκκρεμή ζητήματα των «θεμελιωδών αρχών» των δύο χωρών σχετικά με την Λιβύη και την Συρία.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν σχολιάζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όσον αναφορά την αναβολή των προγραμματισμένων για χθες συνομιλιών μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα είναι προτεραιότητα της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Στις 13 Ιουνίου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει, ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σόϊγκου θα επισκεφθούν στις 14 Ιουνίου την Τουρκία όπου θα έχουν συνομιλίες για περιφερειακά ζητήματα. Χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η ημερομηνία της συνάντησης θα συμφωνηθεί περαιτέρω.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ