Βίντεο-σοκ: Αδιανόητη η αντίδραση του μετά την βάναυση σύλληψή του

Ένας άνδρας σε περιοχή της Καλιφόρνια ο οποίος φαίνεται σε βίντεο να δαγκώνει κομμάτια της ίδιας του της σάρκας κατά τη διάρκεια βίαιης επιχείρησης αστυνομικών να τον συλλάβουν, πέθανε λίγα λεπτά αργότερα κατά την κράτησή του στο αστυνομικό τμήμα. Οι πέντε αστυνομικοί που συμμετείχαν στο σοκαριστικό περιστατικό απολύθηκαν.

Ο 37χρονος Morgan James Davis, πέθανε την Τρίτη μετά από βίαιη κακοποίηση που υπέστη από αστυνομικούς οι οποίοι κλήθηκαν σε μοτέλ για «πιθανό ύποπτο περιστατικό». Εκεί βρήκαν τον 37χρονο ημίγυμνο και σε αλλόφρονα κατάσταση να περιφέρεται.

Στο βίντεο που ακολουθεί και αναρτήθηκε σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης το θύμα φαίνεται να περπατά γρήγορα και οι αστυνομικοί να τον πλησιάζουν και να τον σπρώχνουν στο έδαφος, χωρίς όμως αυτός να τους έχει φέρει πριν κάποια αντίσταση. Εκεί φαίνεται καθαρά πως τον χτυπούν με γκλομπ και τον κλωτσούν προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσουν. Αν και δε φαίνεται στο βίντεο, ο Davis “αρχίζει να δαγκώνει το ίδιο του το χέρι, να ξεσκίζει το δέρμα του και να φτύνει κομμάτια σάρκας στο έδαφος», σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας σχετικά με το περιστατικό. Μάλιστα και μια φωνή που ακούγεται από το βίντεο, λέει πως «τρώει τον εαυτό του»!

Και σε αυτή την περίπτωση βέβαια οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι απειλήθηκαν από το θύμα, ωστόσο στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι απλώς περπατούσε προς αυτούς χωρίς να τους προκαλέσει ή να τους επιτεθεί.

Αφότου του έβαλαν χειροπέδες, και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο Davie απεβίωσε 32 λεπτά αργότερα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ