Θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας προσαρμοσμένο όμως στις νέες συνθήκες

Και φέτος η Καλαμάτα θα γίνει πρωτεύουσα του Χορού όπως φαίνεται τραβώντας για άλλη μια χρονιά όλα τα φώτα επάνω της μέσα από την πραγματοποίηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, που φέτος συμπληρώνει τα 26 χρόνια του.

Η ανησυχία που υπήρχε για το εάν θα πραγματοποιηθεί κανονικά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, ή θα ακολουθήσει και αυτό την πορεία αναβολής και ακύρωσης, όπως και όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις της πόλης, έλαβε τέλος. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μεν, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες όμως και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση του ιού.

Και φέτος το πρόγραμμα θα είναι πλούσιο σε παραστάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, διαλέξεις και δράσεις στο δημόσιο χώρο, από καταξιωμένους χορευτές και δασκάλους χορού που θα έρθουν στην πόλη μας.

 Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει τα εξής  επισημοποιώντας τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ προσκαλεί σε μια συνομιλία με τη διεθνή χορευτική σκηνή, μέσα από την εμπειρία του χορού και καλεί όλους να κάνουν αυτό που ο άνθρωπος έκανε πάντα, να χορέψουν. “Φέτος, το Φεστιβάλ κάνει το καλύτερο δυνατό για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η κρίση του covid-19, σε ένα κλίμα όπου κυριαρχούν η δημιουργικότητα, η έμπνευση και η συνεργασία. Σύντομα το Φεστιβάλ θα έχει νέα” 

Σύντομα λοιπόν αναμένεται να μάθουμε την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής αλλά και τους ανοικτούς κυρίως χώρους που θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση του προγράμματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ