Συνάντηση για το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η διεξαγωγή του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι γεγονός , όπως ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης. Και αυτός ο θεσμός όμως θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική κρίση. 

Αυτά λοιπόν τα ζητήματα απασχόλησαν τη νέα συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας, με τον Πρόεδρο και στελέχη της Κοινωφελούς Επιχείρησης “Φάρις”, παρουσία και της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Λίντας  Καπετανέα.

Σημειώνεται, ότι η χρηματοδότηση των 400.000 € ενισχύεται με ποσό της τάξεως των 50.000 € από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ωστόσο ο προϋπολογισμός του Φεστιβάλ θα προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής και θα είναι μικρότερος σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη.

Όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής του Φεστιβάλ, οι συζητήσεις συνεχίζονται και ως πιθανή περίοδος εξετάζεται η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, αμέσως μετά το Φεστιβάλ Αθηνών.

Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής είναι η διεξαγωγή ενός Φεστιβάλ υψηλού επιπέδου όπως αρμόζει στην ιστορία του θεσμού.


- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ