Πατέντα “που λύνει τα χέρια” στην Ταϊλάνδη για την προστασία από τον ιό

Η πανδημία του κορωνοϊού γεννά ιδέες και πατέντες. Αυτό φαίνεται από την ιδέα που είχαν σε έναν εμπορικό κέντρο της Ταϊλάνδης, για να μην απαιτείται από τους πελάτες να πατούν τα κουμπιά του ανελκυστήρα. Φέρνοντας λοιπόν τα πάνω κάτω στην κυριολεξία τοποθέτησαν πεταλ, που πατιούνται με τα πόδια.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, οι πελάτες του Bangkok’s Seacon Square αντίκρισαν με έκπληξη οτι κάτι είχε αλλάξει στο ασανσερ του πολυκαταστήματος και κοιτώντας κάτω είδαν τον μηχανισμό με τα πετάλ. Την αρχική σαστιμάρα διαδέχθηκε η ευγνωμοσύνη για την ιδέα που τους κρατάει πιο ασφαλείς.  «Έκαναν καλή δουλειά. Νιώθω πολύ πιο ασφαλής καθώς χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να κάνουμε διάφορα, όλη την ώρα. Τώρα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πόδια μας, είναι εκπληκτικό».», σημείωσε πελάτης. 

Όπως ήταν αναμενόμενο η πατέντα αυτή έκανε τον γύρο του διαδικτύου και τον social media με συνεχείς αναρτήσεις και φωτογραφίες από επισκέπτες του εμπορικού κέντρου, που δήλωναν ενθουσιασμένοι.

Ο Prote Sosothikul, υποδιευθυντής της εταιρείας που έχει αναλάβει την επίβλεψη των εργασιών του εν λόγω εμπορικού, σημείωσε πως το πεντάλ έδωσε στους πελάτες μία αίσθηση ηρεμίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ