Ένας ιδιαίτερος “μπαρμαν” σερβίρει τους πελάτες σε μπαρ της Σεβίλλης

Ένας… διαφορετικός μπάρμαν σερβίρει μπύρα σε μπαρ της Σεβίλλης. Και είναι διαφορετικός γιατί είναι απόλυτα προσαρμοσμένος στις συνθήκες και τα μέτρα προστασίας από τον ιό. Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν κινδυνεύει να κολλήσει κανείς από αυτόν, όσο κοντά του και αν πάει, ακριβώς επειδή είναι ένα ρομπότ.

Εγκατεστημένο στην είσοδο του μπαρ, το μηχάνημα αποτελείται από ένα αρθρωτό χέρι που έχει στην άκρη μια τανάλια. Το ρομπότ αρπάζει ένα πλαστικό ποτήρι, περιστρέφεται για να το τοποθετήσει κάτω από την κάνουλα που το γεμίζει με μπύρα, ενώ στην συνέχεια το τοποθετεί πάνω σε μια πλάκα απ΄όπου το παίρνει ο πελάτης.

Το μπαρ βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ανδαλουσίας και το ρομπότ λειτουργεί από τις 11 Μαΐου, οπότε ξεκίνησε πολύ προσεκτικά και σταδιακά η άρση των μέτρων περιορισμού στην Ισπανία, μια από τις χώρες που έχουν θρηνήσει τα περισσότερα θύματα στην επιδημία με περισσότερους από 27.700 θανάτους.

Η Σεβίλλη βρίσκεται ακόμη στην πρώτη φάση, όπου επιτρέπεται το άνοιγμα των υπαίθριων χώρων των μπαρ, όμως με πολύ περιορισμένη δυνατότητα και πολλά μέτρα υγιεινής και αποστασιοποίησης.

Ο ιδιοκτήτης του “low-cost” μπαρ Gitana Loca, που σερβίρει ποτά από 70 λεπτά, σχεδίαζε να εφοδιάσει άλλο ένα  από τα καταστήματά του με ρομπότ πολύ πριν από τα μέτρα περιορισμού προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις του.  Όμως με τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν στα μέσα Μαρτίου, το μηχάνημα δεν τέθηκε σε λειτουργία.

Από τις 11 Μαΐου, το ρομπότ προσελκύει περίεργους και πελάτες. Ακόμα κι αν το μπαρ δεν βγάζει πολλά λεφτά καθώς μόνο 12 πελάτες θα επιτρέπεται να καθίσουν στον εξωτερικό χώρο του.

«Προς το παρόν δεν συμφέρει να είμαστε ανοικτοί. Όμως καθώς έχουμε ανταγωνισμό με άλλα μπαρ, πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό. (Με το ρομπότ) ο κόσμος βλέπει, κατ΄ αρχάς, ότι είμαστε ανοικτοί, και στη συνέχεια πως στο μπαρ στη γωνία, συμβαίνει κάτι διαφορετικό», λέει ο ιδιοκτήτης του franchise Αλμπέρτο Μαρτίνεθ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ