CIA: Η Κίνα απείλησε τον ΠΟΥ αν σήμαινε συναγερμό για πανδημία από τον Ιανουάριο

Όλα τα όπλα βάζει στο τραπέζι ο Ντόναλντ Τραμπ για να αποδείξει ότι η Κίνα φταίει για όλα όσον αφορά στον κορονοϊό. Την ίδια ώρα το FBI κατηγορεί την Κίνα ότι βάζει χάκερς να κλέψουν πολύτιμες πληροφορίες από τις έρευνες για εμβόλιο.

Το περιοδικό Newsweek σε ένα αποκλειστικό του ρεπορτάζ επικαλείται έκθεση της CIA που υποστηρίζει ότι η Κίνα απείλησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι θα διέκοπτε τη συνεργασία μαζί του, αν ο Οργανισμός προχωρούσε στην έκδοση παγκόσμιας προειδοποίηση για τον κορονοϊό τον Ιανουάριο.

Το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, επικαλείται δύο αξιωματούχους της CIA. Σύμφωνα με την CIA, η Κίνα προχωρούσε σε μαζικές εισαγωγές ιατρικού εξοπλισμού, την ώρα που ο ΠΟΥ τηρούσε μια εντυπωσιακή σιγή για την επικινδυνότητα της πανδημίας.

Αυτή, δεν είναι η πρώτη έκθεση μυστικών υπηρεσιών που αναφέρει ότι η Κίνα ευθύνεται για την παγκόσμια εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Έχει προηγηθεί αυτή των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, που αποκάλυψε το περιοδικό Der Spiegel, και η οποία υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, προσωπικά άσκησε πίεση στον επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, στις 21 Ιανουαρίου, εννέα ημέρες πριν τελικά ο ΠΟΥ κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο ΠΟΥ πάντως διαψεύδει ότι υπήρξε επικοινωνία των δύο αντρών στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Εκτός όμως από την CIA το FBI κατήγγειλε ότι κινέζοι χάκερ προσπάθησαν να κλέψουν στοιχεία από τις έρευνες των αμερικανών για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Δράστες του διαδικτύου που συνδέονται με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας παρατηρήθηκε ότι προσπάθησαν να εντοπίσουν και να υποκλέψουν πολύτιμη πνευματική ιδιοκτησία (IP) και δεδομένα δημόσιας υγείας που σχετίζονται με εμβόλια, θεραπείες και τεστ από δίκτυα και προσωπικό που σχετίζεται με έρευνες για τον COVID-19» αναφέρει η κοινή ανακοίνωση FBI και CISA.

Το FBI ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε περισσότερες αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες. Προς το παρόν, καλεί κάθε ινστιτούτο και ερευνητικό κέντρο να ενισχύσει την κυβερνοασφάλειά του για να προστατευτεί από πιθανές κυβερνοεπιθέσεις.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ