Φοβάμαι πλέον να μιλάω για τη θρησκεία γιατί μπορεί να θεωρηθώ γραφικός

Στο Μαζί σου με την Τατιάνα Στεφανίδου βρέθηκε καλεσμένος, το μεσημέρι της Κυριακής, ο Στράτος Τζώρτζογλου. Ο αγαπημένος ηθοποιός θέλησε να εκφράσει την προσωπική του άποψη για την επαναλειτουργία των εκκλησιών μετά την αναγκαία παύση, προς τους πιστούς, για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στράτος Τζώρτζογλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως “θεωρώ ότι πρέπει να ακούμε τους επιστήμονες, όπως και η πολιτεία πολύ σοφά λειτούργησε που έστω και για ενάμιση μήνα μπήκαμε σε καραντίνα για αυτό και δεν είχαμε την εξάπλωση του κορονοϊού που είχαν άλλα κράτη. Την Μεγάλη Εβδομάδα όμως, για παράδειγμα, σκεφτόμουν τι ωραία που θα ήταν να έβαζαν τον Επιτάφιο πάνω σε ένα αμάξι και να πήγαινε στις γειτονιές με μεγάφωνα. Θα μπορούσε να γίνει Λειτουργία σε μεγάλα γήπεδα τα οποία χωρούν 30.000 κόσμο, ας πήγαιναν 5.000 και να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις”.

“Φοβάμαι πλέον στις μέρες μας να μιλάω για τη θρησκεία γιατί μπορεί να θεωρηθώ γραφικός” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στράτος Τζώρτζογλου στην Τατιάνα Στεφανίδου προσθέτοντας πως “υπάρχει μια έντονη, αν θέλεις, πολεμική από ορισμένους οι οποίοι είτε είναι άθεοι είτε είναι οτιδήποτε άλλο. Προσπαθείς να μην είσαι χομπίστας Χριστιανός όπως να μην είσαι και χομπίστας επιστήμονας, επειδή πολλά ακούγονται πια. Μέχρι τελικά να αποδειχθούν και να καταλάβουμε. Καταλαβαίνω να μην χρησιμοποιείς το ίδιο κουτάλι στη Θεία Κοινωνία παρ’ όλο που έχουν υπάρξει στιγμές στην ιστορία, θυμάμαι ένας παπάς κοινωνούσε λεπρούς και ο ίδιος ερχόταν σχεδόν κάθε μέρα και δεν κόλλησε ποτέ”.

“Υπάρχουν δηλαδή παραδείγματα που ανατρέπουν τα επιστημονικά δεδομένα και ξαφνικά ένας Αϊνστάιν, που για πολλά χρόνια πιθανόν να ήταν άθεος, ξαφνικά στο τέλος της ζωής του είπε πως υπάρχει Θεός” συμπλήρωσε, μέσα σε όλα, ο αγαπημένος ηθοποιός.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ