ΥΠΕΘ για τα κρούσματα κορονοϊού στο 401 – Μόνο ένα στέλεχος συμπεριλαμβάνεται στα 11

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 21 εκ των οποίων τα 11 αφορούν υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις του Υπουργείου Άμυνας, κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώθηκε σήμερα κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ.

Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο.

Συνεπώς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: “Ως εκ τούτου οι αναφορές περί κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

 

thetoc

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ