Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για την Ιφιγένεια στο Κόκκινο Ποτάμι

Συγκλονιστικές εξελίξεις έρχονται προσεχώς στη δραματική σειρά εποχής του Open, που επιστρέφει από σήμερα Κυριακή στις 21:00 με νέα επεισόδια

Τα γεγονότα στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Κόκκινο Ποτάμι» τρέχουν, με τους τηλεθεατές να αναμένουν με αγωνία τι θα γίνει στη συνέχεια. Δύο από τους χαρακτήρες που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι η Ιφιγένεια με τον Αλή. Η μεγάλη αγάπη που αναπτύσσεται σταδιακά ανάμεσα στον Αλή και την Ιφιγένεια είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Η έλευση του μωρού της Ιφιγένειας έχει φέρει ακόμα πιο κοντά το ζευγάρι, με τον Αλή να το νιώθει σαν δικό του παιδί. Το κοινό μυστικό τους αποκαλύπτεται στους γονείς του Αλή που αντιδρούν με περισσή αγάπη, θεωρώντας ότι το εγγόνι είναι δικό τους.

H Ιφιγένεια αποφασίζει να γυρίσει σελίδα στη ζωή της. Προσπαθεί να είναι τρυφερή με τον Αλή και να ζήσει μια κανονική ζωή δίπλα του, αγνοώντας φυσικά ότι ο Μίλτος ζει. Στο μεταξύ απειλείται σύρραξη στα χωράφια των Παυλίδηδων, επειδή οι Τούρκοι αρνούνται να τα επιστρέψουν. Τότε η Βασιλική βρίσκει τη λύση προτείνοντάς τους να δουλέψουν εκεί, μετά την επιστροφή στους νόμιμους κατόχους, καθώς η γη έχει ρημάξει και χρειάζεται πολλά χέρια. Αυτοί συμφωνούν.

Στη συνέχεια η Βασιλική εξομολογείται στην Ευγενία πως είναι έγκυος και πολύ φοβισμένη για το αν το παιδί που θα έρθει είναι του Θέμη ή του Μουσταφά, που τη βίασε. «Είναι αμαρτία που το λέω, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να το κρατήσω» της εκμυστηρεύεται. Η Ευγενία διαφωνεί με όλες τις κακές σκέψεις που βάζει στον νου της και την προτρέπει να μην το ρίξει. Ομως λίγο μετά η Βασιλική βλέπει τον Μουσταφά, θυμάται αυτά που πέρασε και αποφασίζει να το ρίξει πίνοντας ένα βοτάνι. Σφαδάζει από τους πόνους, αλλά η Ευγενία τη βρίσκει και την πείθει ότι δεν είναι σωστό να πεθάνει αυτό το μωρό.

Η Βασιλική στη συνέχεια λέει στον Θέμη ότι είναι έγκυος, όπως και τον φόβο της για το ποιου μπορεί να είναι το παιδί. Ο Θέμης αναστατώνεται και φεύγει ταραγμένος από το σπίτι, έχοντας μπει σε πολύ μεγάλο δίλημμα για το αν πρέπει να κρατήσουν το παιδί ή όχι. Ο Βαλής ζητά από τον Αλή να μεταφέρει μαζί του λεφτά από φόρους στην Πόλη, για να μην πέσουν στα χέρια των Ρώσων. Αρχικά ο Αλή αρνείται, αλλά ο Βαλής επιμένει και εκείνος υποχωρεί και συμφωνεί. Η Ιφιγένεια διαφωνεί στο να φύγει ο Αλή για την αποστολή του, γιατί φοβάται για τη ζωή του και προσπαθεί να τον μεταπείσει. Μάταια όμως, γιατί ο Αλή ως αξιωματικός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν μπορεί να παραβεί τις εντολές των ανωτέρων του και να κάνει πίσω. Της υπόσχεται ωστόσο να παραιτηθεί μόλις φτάσει στην Πόλη.

Την ίδια ώρα, ο Μίλτος ταξιδεύει κρυφά με ένα πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα και καταφέρνει να φτάσει σώος στο σπίτι των δικών του, όπου συναντά τον αδελφό του και τη μάνα του. Εκεί τους λέει ότι αποφάσισε να πάει στο Ερζερούμ και να ψάξει για την Ιφιγένεια. Αμέσως μετά η Βασιλική προσπαθεί να πεθάνει μην αντέχοντας το πρόβλημα και την στενοχώρια του Θέμη, αλλά αυτός τη σώζει τελευταία στιγμή και αποφασίζει να κρατήσουν το παιδί και να πάνε παρακάτω.



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ