Το ωραιότερο και πολυτιμότερο δώρο της ζωής μου. Κυρία Κούλα Σας ευχαριστώ
Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη προσέφεραν λουλούδια στην εισαγγελέα. Εκείνη τα έβαλε στο γραφείο της και τους ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά της. «Έκλαιγα με λυγμούς την ώρα της αγόρευσης», δήλωσε ο πατέρας.
Τα λουλούδια που πρόσφερε μέσω του συζύγου της με σεβασμό και αγάπη, η τραγική μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου στην εισαγγελέα Αριστοτέλεια Δόγκα λίγες ώρες μετά την συγκλονιστική της αγόρευση στο δικαστήριο κοσμούν από χθες το απόγευμα το γραφείο της.
Σε μια κίνηση ανθρωπιάς η εισαγγελέας ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook την φωτογραφία με τα κόκκινα τριαντάφυλλα, που της έδωσαν οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας, την οποία συνόδευσε με το εξής μήνυμα «Το ωραιότερο και πολυτιμότερο δώρο της ζωής μου. Κυρία Κούλα… Σας ευχαριστώ».
Ο τρόπος και τα λόγια πάνω στα οποία στηρίχτηκε η αγόρευση καταπέλτης για τους δυο κατηγορούμενους, καθώς και η συγκίνηση της εισαγγελέως για την “ηρωίδα” Ελένη Τοπαλούδη, λειτούργησαν ως βάλσαμο στην “μαυρισμένη” ψυχή της Κούλας Αρμουτίδου, η οποία μαζί με τον σύζυγο της καταβάλλουν από τον Νοέμβριο του 2018 που αποκαλύφθηκε το στυγερό έγκλημα μέχρι και σήμερα τιτάνιο αγώνα για να αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια όλη η αλήθεια.
Εκτός όμως από τους δυο γονείς η αγόρευση της εισαγγελέως Αριστοτέλειας Δόγκα άγγιξε και τις καρδιές όλων των Ελλήνων, οι οποίοι την αποθεώνουν μέσα από τα social media.
Η Αριστοτέλεια Δόγκα ζήτησε από το δικαστήριο να κηρυχθούν ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι, ο 23χρονους Ροδίτης και ο 21χρονος συγκατηγορούμενος του αλβανικής καταγωγής και απέρριψε όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που προέβαλλαν και οι δυο στις απολογίες τους.
Επί της ουσίας η εισαγγελέας περιέγραψε το ραντεβού – παγίδα που σχεδίασαν, όπως το χαρακτήρισε, οι δυο κατηγορούμενοι ώστε να μπορέσουν να οδηγήσουν την άτυχη φοιτήτρια στο εξοχικό σπίτι της Λίνδου και εκεί από κοινού να την βιάσουν, να την κακοποιήσουν άγρια και στη συνεχεία να την πετάξουν ζωντανή στον βραχώδη όρμο «Φώκια» της Ρόδου, ώστε να εξαφανίσουν κάθε ίχνος της.
Την πιο συγκλονιστική της όμως περιγραφή η εισαγγελική λειτουργός την αφιέρωσε στην Ελένη Τοπαλούδη και στους δυο τραγικούς γονείς της:
«Με όνειρα ένα κορίτσι με πολύ υψηλούς στόχους που αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω τον πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι – σύμβολο γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής τους (τους έδειξε). Η κόρη σας σαν λαμπρό αστέρι θα μας δείχνει πάντα το δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω το λόγο μου. Να κηρυχτούν ένοχοι όπως κατηγορούνται δεν έχω καμία αμφιβολία».
Συγκλόνισε ο πατέρας της Ελένης – Την ώρα της αγόρευσης έκλαιγα με λυγμούς
Την περισσότερη ώρα της αγόρευσής της, απρόθυμα βέβαια, έκλαιγα με λυγμούς γιατί εκτός από το νομικό περιεχόμενο είχε και το ανθρώπινο, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης.
«Τέτοιους εισαγγελείς και δικαστές θέλουμε εμείς ως κοινωνία», είπε και εξήγησε ότι η ιδέα να της προσφέρουν λουλούδια ήταν της συζύγου του.
Στο ερώτημα αν ένιωσαν δικαιωμένοι από την αγόρευση της Εισαγγελέως, ο κ. Τοπαλούδης απάντησε:
«Στιγμιαία δικαίωση και ίσως συμπαράσταση ψυχική», απάντησε και εξήγησε ότι μπορεί να βρίσκεται στην τελική ευθεία η δικαστική διαδικασία, αλλά εκείνοι έχουν να βαδίσουν «έναν βασανιστικό ψυχολογικό μαραθώνιο πόνου μέχρι να πεθάνουμε».
Ο κ. Τοπαλούδης, πρόσθεσε ότι «δυστυχώς τα άτομα μην τα χαρακτηρίσω διαφορετικά δεν θα πληρώσουν για τον πόνο που προσέφεραν τόσο απλόχερα στην οικογένειά μου».
Όπως είπε περιμένει να τους επιβληθούν οι ανώτερες ποινές που υπάρχουν στον ποινικό κώδικα, ωστόσο δεν υπάρχει ποινή που πρέπει για τέτοια στυγερά, ειδεχθή εγκλήματα.
«Την Ελένη μας, την βασάνισαν την βίασαν και την δολοφόνησαν έτσι που την δολοφόνησαν», τόνισε και πρόσθεσε ότι για τέτοια εγκλήματα τα ισόβια, πρέπει να είναι ισόβια.
«Δεν μπορεί να είμαστε εμείς καταδικασμένοι εξαιτίας τους σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο κι αυτοί μετά από μερικά χρονάκια να βγουν έξω».