Τι λένε 4 βαριά χαρτιά του τουρισμού. Πρόωρο άνοιγμα θέλει η Σαντορίνη

Τέσσερις δήμαρχοι κορυφαίων τουριστικών προορισμών της χώρας μιλούν για την επόμενη μέρα

Ξεκλείδωμα της τουριστικής περιόδου από τον Ιούνιο ζητά από την κυβέρνηση η Σαντορίνη με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες να δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχτούν τουρίστες και όλα τα ξενοδοχεία να ανοίγουν ακόμη και αν έχουν ζημιά.

Στα 500 εκατ. ευρώ εκτιμάται η οικονομική πληγή -μέχρι στιγμής- στην τοπική οικονομία των Χανίων με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη να ποντάρει στην επιμήκυνση της σεζόν και στις αποφάσεις για άρση των μετακινήσεων προς την Κρήτη.

Περίπου δέκα ξενοδοχεία μέσα στην πόλη της Κέρκυρας εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσουν την φετινή σεζόν με τη δήμαρχο Μερόπη Υδραίου να ζητά την πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για να περιοριστούν οι απώλειες.

Στον οδικό τουρισμό από τα Βαλκάνια ποντάρει φέτος η Χαλκιδική ενώ το φάντασμα της ανεργίας πλανάται πάνω από την περιοχή μετά την απόφαση μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων να μην ανοίξουν.  Στο μεταξύ, ξεκίνησε η διάθεση δωματίων από τα μέσα Ιουλίου για τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς από τον ταξιδιωτικό οργανισμό TUI.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ