Τα ερωτήματα πίσω από την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη – Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

Έναν επίπονο και πολύχρονο Γολγοθά καλείται να «ανέβει» η 34χρονη Ιωάννα. Η ζωή της δεν κινδυνεύει, αλλά τα σημάδια στο πρόσωπο και το κορμί της, θα της θυμίζουν για πάντα, πόσο αναπάντεχα και τραγικά άλλαξαν όλα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η όμορφη, χαμογελαστή, ξανθιά κοπέλα, γεμάτη ζωντάνια, που λάτρευε τα ταξίδια και τον χορό, μέσα από το νοσοκομείο, κατάφερε να πει τα πρώτα της λόγια στις Αρχές.

Αστυνομικοί «χτενίζουν» από το πρωί όλη την περιοχή γύρω από την είσοδο του γραφείου της 34χρονης όπου έγινε η επίθεση σε βάρος της με το βιτριόλι και συλλέγουν μαρτυρίες αλλά και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας επιχειρήσεων σε κοντινή απόσταση. Παράλληλα συνάδελφοί τους κάνουν «φύλλο και φτερό» το κινητό, τον υπολογιστή αλλά και όλους τους λογαριασμούς της νεαρής κοπέλας στα social media. Εκτιμούν ότι η «μαυροφορεμένη» γυναίκα με τη χειρουργική μάσκα που της πέταξε το καυστικό υγρό, είναι άτομο είτε από το φιλικό είτε από το επαγγελματικό της περιβάλλον.

Ο πατέρα της πήρε την πρώτη ανάσα ανακούφισης για το μάτι της 34χρονος που σώθηκε, και τώρα αγωνιά για την συνέχεια.

Οι αστυνομικοί ελέγχουν καρέ- καρέ βίντεο, προκειμένου να διακρίνουν και την παραμικρή λεπτομέρεια που θα τους οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου.

Η 34χρονη Ιωάννα πάρκαρε το αυτοκίνητό της στις 9 και μισή το πρωί της Τετάρτης στην Αγία Ελεούσα. Βγήκε από το όχημά της και περπάτησε προς την είσοδο του γραφείου της.

Όταν έφτασε στο ασανσέρ, η «μαυροφορεμένη γυναίκα» της είχε στήσει καρτέρι. Την αιφνιδίασε και πριν προλάβει η Ιωάννα να αντιδράσει, της πέταξε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και το σώμα.

Η νεαρή γυναίκα, αλαφιασμένη, βγήκε ουρλιάζοντας στο δρόμο. Οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Μια γυναίκα από το διπλανό φαρμακείο, βγήκε να τη βοηθήσει. Το ίδιο έκαναν και κάποιοι από τους καταστηματάρχες της περιοχής. Της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ύστερα, με αυτοκίνητο, την μετέφεραν στο νοσοκομείο.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη του «Βήματος», Βασίλη Λαμπρόπουλου, το ενδιαφέρον της Αστυνομίας εστιάζει « στο γεγονός ότι η επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης ασφαλιστικής συμβούλου έγινε στην είσοδο του γραφείου της, όπου εμφανιζόταν σταθερές ώρες, κι όχι οπουδήποτε αλλού όπως στο σπίτι της στο Μοσχάτο, σε μέρη όπου σύχναζε κλπ. Αυτό μας δημιουργεί έναν συγκεκριμένο κύκλο υπόπτων. Εξετάζουμε ακόμη το βιντεοληπτικό υλικό από γειτονικές κάμερες, ωστόσο δεν έχουμε μέχρι στιγμής σαφή εικόνα των κινήσεων της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι και αν είχε συνεργό. Εχουμε εξετάσει δύο άνδρες από το προσωπικό περιβάλλον της 34χρονης, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν υπήρχαν διενέξεις, αντιζηλίες και με την εμπλοκή άλλων προσώπων. Χωρίς και πάλι να υπάρχει αποσαφήνιση. Σε σχετικές καταθέσεις υπήρξε από συγγενείς της 34χρονης και υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες για πιθανή προστριβή με άλλη γυναίκα για προσωπικούς λόγους. Ολα αυτά όμως διερευνώνται. Ισως η εξιχνίαση της υπόθεσης να μην αργήσει».

Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που παρακολουθεί την εξέλιξη της επίθεσης με καυστικό υγρό -το πρωί της Τετάρτης- εναντίον της 34χρονης γυναίκας στη οδό Θησέως στην Καλλιθέα

Τα ερωτήματα πίσω από την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη 

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Το Βήμα» αναφορικά με την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη

«Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η ΕΛ.ΑΣ. όπως γιατί έγινε στο γραφείο της η επίθεση όπου η κοπέλα εμφανιζόταν σταθερές ώρες, και όχι στο σπίτι της ή κάπου αλλού. Τα γραφεία της εταιρίας άνοιξαν στις 18 Μαΐου. Άλλο ερώτημα είναι το γιατί το έκαναν με κόσμο και όχι σε κάποιο απόμερο μέρος», σημείωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Ακόμη αναζητούν ποιες ήταν οι κινήσεις της γυναίκας, πώς μπήκε και πώς διέφυγε. Υπάρχει μάρτυρας που λέει ότι μια μαυροφορεμένη γυναίκα βγήκε και ρώτησε προς τα πού κατευθύνθηκε η γυναίκα που δέχτηκε την επίθεση. Δεν έχει βρεθεί το δοχείο με το καυστικό υγρό. Δεν το άφησε πίσω της», πρόσθεσε.

«Θεωρούν ότι σχετίζεται με τον χώρο το συγκεκριμένο η γυναίκα αυτή. Γιατί φαίνεται πως ήξερε πώς να κινηθεί. Το είχε σκεφτεί όλο αυτό. Οι αστυνομικοί έχουν πληροφορηθεί και για κάποιες προστριβές της 34χρονης πριν χρόνια και ψάχνουν να δουν από μαρτυρίες από το προσωπικό της περιβάλλον τι έχει συμβεί», κατέληξε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

 

Μάχη των γιατρών να σώσουν το μάτι της άτυχης 34χρονης

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο με την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε το πρωί της Τετάρτης μια 34χρονη γυναίκα στην Καλλιθέα, από μια άγνωστη μαυροφορεμένη γυναίκα.

Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Θριάσιο νοσοκομείο, στη μονάδα αυξημένης φροντίδας στο κέντρο εγκαυμάτων, όπου παραλήφθηκε αμέσως από γιατρούς οφθαλμιάτρους, καθώς πρώτο μέλημα είναι να σωθεί το αριστερό μάτι της 34χρονης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες και περιμένουν να δουν την εξέλιξη της θεραπείας στην οποία έχει υποβληθεί η νεαρή γυναίκα.

Παράλληλα, οι γιατροί του νοσοκομείου φροντίζουν και τα υπόλοιπα εγκαύματα της 34χρονης, τα οποία χαρακτηρίζονται σοβαρά και βαθιά.

Η άτυχη γυναίκα φέρει εγκαύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και τον ώμο.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκονται δίπλα της η μητέρα και ο αδερφός της.

 

mega.com

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ